4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Tarihi evler restore edilecek

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, 1983 yılında tescili yapılan tarihi evlerin, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un ödenek sözü vermesi üzerine restore edileceğini söyledi.

Apaydın, kent merkezinde restore edilmeyi bekleyen 150 tarihi Uşak evinin bulunduğunu ve bu evlerin belediye bütçesi ile restore edilmesinin imkansız olduğunu dile getirdi. Kent merkezinde harabeye dönen tarihi Uşak evlerinin restore edilerek ziyarete açılmasının Uşak ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Apaydın, "Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un ziyareti sırasında bu evler hakkında bilgi verdik. Bakan Koç bize bu evlerin restore edilmesi için ödenek sözü verdi. Karun Hazineleri'nin sergilendiği müzeyi de gezen Bakan Koç Arkeoloji Müzesi için yer bulmamızı isteyerek yeni müzeyi bakanlık olarak yaptıracaklarını sözünü verdi. Biz en kısa zamanda modern bir müze için arsa bulup bakanlığa bildireceğiz. Kültür ve Turizm Bakanı'ndan müze ve tarihi evler için aldığımız ödenek fırsatını kaçırmak istemiyoruz" dedi.

Belediye olarak tarihi iki Uşak evini restore etmek için çalışma başlattıklarını da belirten Mesut Apaydın, "Sit alanı içerisinde bulunan 150 tarihi evi bizim tek başımıza restore etmemiz mümkün değil. İlk olarak restorasyonu yapıp ziyarete açmak istediğimiz Yörük evi ve Dokur Evi adlı iki tarihi yapı var. Yörük Evi için 250 bin YTL ve Dokur Evi için 350 bin YTL kaynağa ihtiyacımız var. Yörük Evi için Sayın Bakan 250 bin YTL sözü verdi. En kısa zamanda çalışmalara başlayarak bu evi restore edeceğiz. Dokur Evi için ise proje hazırlayıp ihale yapacağız. İhale aşamasına geldiğimizde Kültür Bakanlığı gerekli olan 350 bin YTL yi de gönderecek. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç iki evin restore edilmesi için verdiği ödenek sözü bizi heyecanlandırdı. Diğer tarihi evlerinde restore edilmesinde işadamlarımızdan ve yatırımcılardan destek bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 13:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?