3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Tarihi evler restore ediliyor

Uşak Belediyesi daha önce restorasyonunu tamamladığı Uşak Evi (Yörük Evi)'nin ardından şimdi de Hisarkapı Uluyolu'nda bulunan bir tarihi yapıyı daha restore ediyor. 

Belediye Başkanı Mesut Apaydın Uşak tarihine sahip çıktıklarını belirterek, " İlimizde restore edilmeyi bekleyen 150 tescilli tarihi ev ve medrese var. İlk olarak tarihi Yörük Evi'ni restore ederek işe başladık. Bunun yanı sıra şimdi de Hisarkapı Uluyolu üzerinde bulunan bir tarihi yapının daha restorasyonunu tamamlamak üzereyiz. Belediye olarak elimizdeki imkanlar doğrultusunda bu tür binaları restore edeceğiz. Ancak vatandaşlarımızın da bu konuya duyarlı olmaları gerekiyor. İçinde yaşadıkları veya sahibi oldukları tarihi binaları restore ettirerek Uşak tarihine sahip çıkmalarını istiyorum" dedi. 

Tarihi dokuyu gelecek yıllara taşımak amacıyla çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Apaydın, "Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılmış olan ve Osmanlı mimari özelliklerini taşıyan bu evlere Aybey, Işık, Karaağaç ve Kurtuluş mahallelerinde rastlamak mümkündür. İlimizde bulunan tescilli evlerin çoğu harap durumdadır. Bunlar tekrar eski yapısına getirilmeyi beklemektedir. Ancak yaklaşık 150 evin restorasyonunu belediye olarak yapamayız. Bina sahiplerinde tarihine sahip çıkma düşüncesinde olması gerekir. Bu doğrultuda Uşak Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 09:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer kahya IP: 85.100.11.xxx Tarih : 27.09.2007 18:51:10

Baskana aynen katılıyorum,kişinin içinde olmadıktan sonra evi başınada yıkılsa umurunda olmaz. Mesela şükraniye köyünde bizimde eski evimiz var ve biz bu ev yıkılıp gitmesine gönlümüz razı olmadıgı için restore usulü elden gecirdik.Bu işler birazda sevgi işi. saygılar..