2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Tarihi konak otel olacak

Uşak’ın Karahallı İlçesi’nde 120 yıllık geçmişi olan iki katlı tarihi konak, belediye tarafından restore edilecek.

 Atıl durumda bulunan tarihi konağı restore ederek butik otel yapacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Nihat Süzek, tarihi konağı ilçenin sembolü haline getireceklerini ifade etti.

İlçe merkezinde bulunan ve yaklaşık 120 yıllık tarihi geçmişi bulunan konağın restore edilmesiyle ilgili projeyi hazırladıklarını belirten Karahallı Belediye Başkanı Nihat Süzek, projenin 250 bin liraya mal olacağını söyledi.

Geçmişte Karahallı Konağı olarak kullanılan tarihi binanın ilgisizlikten dolayı yıkılma noktasına geldiğini anlatan Süzek, “Tarihi konak birkaç yıl daha kaderine terk edilirse tamamen yıkılacak. Binanın bazı bölümlerinde hasar meydana gelmiş. Biz belediye olarak bina sahipleriyle görüşüp anlaştık ve aslına uygun olarak restore etmeyi kararlaştırdık. Restorasyon için projeyi hazırladık. Tarihi binayı butik otel olarak kullanmayı amaçlıyoruz. İlçeye gelen misafirlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir mekan haline gelecek binanın alt katında kafeterya olacak. Böylece hem tarihi bir binayı kurtarmış olacağız hem de dışardan gelen misafirleri ağırlayabileceğimiz bir mekana kavuşmuş olacağız.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 19:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abidin Acar IP: 212.6.138.xxx Tarih : 16.07.2009 10:28:19

Örnek ve bizi duygulandiran bir calisma.Yapanlardan Allah razi olsun.Yikilsaydi gitmisti elimizden.Bir daha göremeyecektik.Hani atadan kalma o cesmelerimiz, hanlarimiz,hamamlarimiz,o köprüler?..Bari kalanlari koruyabilsek...