2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Tekstil işçilerinin maaş isyanı

Uşak'ta bir tekstil fabrikasında çalışan 300 kişi, 5 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle yürüyüş yaptı. Fabrika binasından valilik önüne kadar yürüyen işçiler Vali Kayhan Kavas'tan yardım istedi.

Adil Boz Tekstil Fabrikası'nda çalışan 300 işçi 5 ay maaş alamayınca haklarını aramak için eylem yaptı. Sabah saatlerinde fabrika binasından toplu halde yürüyüşe geçen işçiler 15 kilometre boyunca yürüyerek valiliğe geldi. Aralarında temsilci seçerek durumlarını Vali Kayhan Kavas'a aktaran işçiler bundan sonra fabrikada çalışmayacaklarını ancak haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi. 300 işçi zaman zaman sloganlar atarak fabrika sahibini protesto etti.

Bazı işçiler işyerinde sosyal güvencelerinin dahi bulunmadığını patronlardan para istediklerinde ise azar işittiklerini iddia etti. Aralarında 18 yaşını doldurmayan birçok tekstil işçisinin de bulunduğu grup "Susma sustukça sıra sana gelecek. Patronlar kalleş işçiler kardeş" sloganları attı.

Eylem yapan işçilerin sözcüsü olarak Vali Kayhan Kavas ile görüşen Osman Kaya adlı işçi, valilik çıkışında basına yaptığı açıklamada, "Biz 5 aydır maaş alamıyoruz. Hakkımızı aramak için buraya kadar yürüdük, valimizle görüştük. Kendisi konuyu inceleyeceğini söyledi. Aramızda 250 işçi arkadaşımızın imzasını topladık ve dilekçeyi valiye sunduk. Fabrikada parasını alamayan 450 işçi var. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

Maaşlarını alamadıklarını iddia eden diğer işçiler ise, "Eskiden iki ayda bir maaş alıyorduk. Ancak son 5 aydır hiç alamıyoruz. Aramızda evine yağ alamayanlar var. Çocuklarımız okula gidiyor. Onların masrafları, kira, mutfak giderlerini karşılayamaz hale geldik. Biz böyle nereye kadar dayanacağız" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 17:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?