2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

TEMA çevre bilinci aşılayacak

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) tarafından hazırlanan “Çevre Bilincini Geliştirme” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kız Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Uşak Vali Yardımcısı Şükrü Yıldırım, TEMA Uşak İl Temsilcisi Hasan Yüksel, okulların çevre kulübü öğretmenleri ile öğrenciler ve çevre gönüllüleri katıldı.

Toplantıda konuşan TEMA Uşak İl Temsilcisi Hasan Yüksel, doğal kaynakların her geçen gür biraz daha kirlendiği dünyada yaşam şartlarının daha zor hale geldiğini söyledi. 6 ay sürecek projenin amacının çevre bilicini yaymak olduğunu söyleyen Yüksel Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen 2B yasasına karşı olduklarını söyledi.

Özelilkle çocuklara çevre bilincinin aşılanması için hazırlanan proje kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Hasan Yüksel, “Dünyada her geçen gün doğal kaynaklar azalıyor ve kirlilik değerleri artıyor. Bununla birlikte insan yaşamındaki kalite azalıyor, olumsuzluklar da artıyor. Küresel ısınma gibi doğal afetlerin doğurduğu yeni yaşam şartları insan hayatını tehdit ediyor. Biz bu gerçeklerden yola çıkarak çocuklarımızın çevre bilinci kazanmalarına katkı sağlamak için “Çevre Bilincini Geliştirme” projesi hazırladık. Amacımız olası yaşamsal tehditleri çocuklarımıza öğretmek ve onların bilinçlenmelerini sağlamak. Bununla birlikte ilimizde çevre konusunda farkındalık oluşturup kirlilik oluşturan unsurları ortadan kaldırmak istiyoruz. Cevre konusunda hepimizin yapabileceği işler olduğunu düşünüyoruz”dedi.

Vali Yardımcısı Şükrü Yıldırım da konuşmasında çevre kirliliğinin önemine dikkat çekerek Uşak'ın son yıllarda ciddi adımlar attığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 16:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?