7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Temmuzda hizmete girecek

HALK EKMEK FABRİKASI TEMMUZ AYINDA HİZMETE GİRECEK

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, dar gelirli vatandaşlara ucuz ve kaliteli ekmek satışı için yapımına başladıkları halk ekmek fabrikasının Temmuz ayında hizmete gireceğini bildirdi. Halk ekmek fabrikasında günlük 20 bin ekmek üreteceklerini söyleyen Erdoğan, “Amacımız fırıncılarla rekabet etmek değil”dedi.

Yaklaşık iki ay önce temeli atılan ve bir milyon 200 bin TL’ye mal olacak halk ekmek fabrikası inşaatı hızla devam ediyor. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, proje ile ilgili gazetecilere bilgi verdi. Erdoğan, Aybey Mahallesi’ndeki Yeniceköy Caddesi üzerinde inşa edilen halk ekmek fabrikasının Temmuz ayında tamamlanarak hizmete açılacağını bildirdi.

Amaçlarının yoksul vatandaşlara ucuz ve kaliteli ekmek yedirmek olduğunu, fırıncı esnafıyla rekabet etmeyeceklerini belirten Ali Erdoğan, “Halk ekmek fabrikası ilimizdeki dar gelirli vatandaşlarımıza hizmet edecek. Günde 8 saat çalışacak olan fabrika 20 bin ekmek üretecek. Üretilen ekmekleri halkımız fabrikadan ve bu bölgedeki satış noktalarından alabilecek. 300 gram ekmeği 50 kuruşa satmayı planlıyoruz. İhtiyaç halinde günlük 20 bin olan ekmek üretimini arttırabiliriz. İki katlı modern bir yapı olacak fabrika inşaatımız hızla devam ediyor”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2011 Salı 11:37:03
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 23:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?