8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

TOKİ'den Karahallı'ya 144 konut

Uşak'ın Karahallı ilçesinde kaymakamlık ve belediyenin yürüttüğü konut projesi çalışmaları Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) kabul gördü. İnşa edilecek 144 konutluk proje için başvurular kabul edilmeye başlandı.

İlçe kaymakamlığı ile belediye, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda proje hazırlayarak talep topladı ve ardından TOKİ'ye müracaat etti. Proje için oluşturulan komisyonun başkanlığını yürüten İlçe Kaymakamı Sinan Aslan, konut almak isteyen vatandaşlardan önce talep topladıklarını söyledi. Projeyi TOKİ'nin onay verdiğini ve 144 konutluk konut projesi için başvuruların 31 Ağustos tarihine kadar yapılacağını belirten Aslan, "Konut için ön kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız konut tipine göre 4 ile 6 bin TL arasında başvuru bedeli ödeyecek" dedi.

İnşa edilecek konutların kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini de bildiren Aslan, 86 metrekarelik konutların maliyetinin yaklaşık 80 bin TL'ye bulacağını ve hak sahiplerinin ortalama 386 TL taksit ödeyeceğini söyledi. 120 metrekarelik konutların ise maliyetinin yaklaşık 110 TL olarak tahmin edildiğini de belirten Aslan, hak sahiplerinin ayda ortalama 775 TL taksit ödeyeceğini kaydetti.

Proje uygulamaya koyulduğunda ayrıca konut almaya hak kazanan vatandaşların yüzde 12 ile yüzde 15 peşinat ödeyeceği

ve proje kapsamında 85 metrekarelik konutlarda ödemelerin teslimattan sonra başlayacağı ve taksitlerin 15 yılda ödeneceği 110 metrekarelik konutlarda ise taksitlerin 120 ay içerisinde ödeneceği bildirdi.  

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2012 Salı 18:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?