7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

TOKİ'den kentsel dönüşüm ihalesi

TOKİ UŞAK’TAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İÇİN YAPIM İHALESİNE ÇIKACAK

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesinde sevindirici gelişmelerin yaşandığını bildirdi. Önceki gün Ankara’da TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel ile bir toplantı yaptıklarını belirten Erdoğan, “Projeyi etaplar halinde gerçekleştireceğiz. 200 konutluk ilk etap için yapım ihalesine çıkılmasına karar verdik”dedi.

Yaklaşık 5 yıldır hayata geçirilmeye çalışılan ve yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşıldı. Belediye Başkanı Ali Erdoğan geçtiğimiz ay projenin TOKİ tarafından hayata geçirileceğini bildirmişti. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın milletvekili aday adayı olmasının ardından Belediye Başkanı Ali Erdoğan beraberindeki bir heyetle Ankara’da TOKİ Başkanlığına ziyaret etti. Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel ile yaklaşık bir saat görüşen Erdoğan ve beraberindeki heyet projenin akıbetini değerlendirdi. Ankara’daki toplantıya Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, UTSO Meclis Başkanı Osman Zeki İşman, UTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakır ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp katıldı. Başkan Erdoğan, toplantıda 200 konutluk yapım ihalesinin hemen yapılması konusunda görüş birliğine vardıklarını söyledi. TOKİ Başkan Vekili Karabel’in toplantıda projede yapım ihalesine çıkılması için TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu’na talimat verdiğini de belirten Ali Erdoğan, ihaleye Uşaklı firmalarında katılabileceğini kaydetti.

Kentsel dönüşüm projesinin etaplar halinde gerçekleştirilecek olmasının bölgede faaliyet gösteren işletmelerin mağduriyetini gidereceğini de söyleyen Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “ Kentsel dönüşüm ilimizin ortak projesi. Çağdaş yaşanılabilir bir kent olmak istiyorsak bu projeyi hep birlikte hayata geçirmek zorundayız. Biz projeyi belediye olarak yapamadığımız için TOKİ yapacak. İlimizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın bu projeyi sahiplenmesi gerekiyor. Kentsel Dönüşüm Projesi Uşak’ın yeni vitrini olma noktasında büyük önem taşıyor. Proje tamamlandığında, Uşak Tabakhane bölgesi tam anlamıyla şehrin cazibe merkezi olacak. Bu proje gerçekleştiğinde Uşak’a sosyal, kültürel ve ekonomik boyutta çok büyük katkı sağlanmış olacak”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 12:13:04
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 23:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?