2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Toplu sözleşme görüşmeleri başladı

UŞAK BELEDİYESİ’NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ  BAŞLADI

Uşak Belediyesi, Hizmet-İş Sendikası Uşak Şubesi ile 354 işçi için toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladı. İki yıl devam edecek toplu iş sözleşmesi için müzakerelerin devam ettiğini ve orta yolda buluşmayı amaçladıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca, işçi ücretlerini ekonomik kriz, ülke ve Uşak şartlarını göz önüne alarak belirlemek istediklerini söyledi.

Belediye Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerine Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca, Hizmet-İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun ile ilgili birim müdürleri katıldı. İlk görüşmeyi 17 Kasım günü gerçekleştirdiklerini ve toplu iş sözleşmelerinin 2 yıl geçerli olduğunu belirten Ömer Oktay Akarca, “İş sözleşmesi görüşmelerinde kargaşa ve kavga çıkmayacağını düşünüyoruz. Görüşmelerde henüz ücret artışına gelmedik. İdari ve sosyal konular üzerinde görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konularda mutabakata vardıktan sonra ücret artışını görüşeceğiz. Global ekonomik kriz, ülke ve Uşak şartlarını baz alarak ücret artışında orta yolu bulmayı hedefliyoruz. Belediye olarak işçilerimizin hakkını vereceğiz. Şuan itibariyle belediyemizin 354 işçiye geçmişe yönelik hiçbir borcu bulunmuyor. Ücret artışı kadar maaşların zamanında ödenmesi de bizim için çok önemli. Hizmet-İş Sendikası’nın da aynı düşüncede olduğunu biliyoruz”dedi.

Kendisinin bir sanayici olduğunu ve işçilerin sorunlarını yakından takip ettiklerini de ifade eden Akarca, “Biz sanayicilik yapıyoruz. Kendi işletmelerimizde de çalışan işçilerimiz var. İşveren olarak işçilerin haklarının ödenmesinde haddimizi biliyoruz. İşçinin hakkını alın teri kurumadan ödenmesi gerektiği bilincini taşıyoruz. Belediyemize hizmet eden tüm işçilerimizin de haklarını koruyarak orta yolda anlaşacağımızı ümit ediyoruz”dedi

TOPLU SÖZLEME İŞÇİNİN ANAYASASIDIR

Hizmet-İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun ise toplu iş sözleşmelerinde sadece ücret artışının görüşülmediğini belirterek şunları söyledi; “Toplu sözleşmeler işçinin anayasasıdır. Bu görüşmelerde sadece maaş artışları değil idari ve sosyal konularda müzakere ediliyor. Bu nedenle biz idari konularda da işçinin hakkını aramak zorundayız. Biz taleplerimizi belediye yönetimine talebimizi sunduk. Maaş artışı, idari ve sosyal konularda orta yolu bulacağımızı düşünüyoruz. Bu süreçte kamuoyuna ücret artışı konusunda bir rakam ortaya atmaktansa müzakere etmeyi uygun gördük. Görüşmelerimiz devam ediyor”

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 15:51:03
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 23:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?