7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Toplumsal duyarlılığı artırmalıyız

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, çevre konusunda toplumsal duyarlılığı artırmaları gerektiğini söyledi.

Gediz ve Büyük Menderes Havzası Koruma Planı Toplantısı, Uşak İl Genel Meclisi Salonunda, Vali Çakacak'ın başkanlığında yapıldı.

Çakacak, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın en önemli sorunlarının başında çevre sorunlarının geldiğini ifade ederek, tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra bireysel duyarlılığın önemine işaret etti.

Gediz ve Büyük Menderes Havzası Koruma Planı'nın uygulamaya konulduğunu hatırlatan Çakacak. Uşak olarak havza koruma planlarının uygulanmasında daha aktif olacaklarını söyledi.

Çakacak, sanayi ve çevre dengesinin iyi kurulması gerektiğini dile getirerek, "Ülke olarak sanayi alanında gelişmek zorundayız. Ancak sanayileşirken çevreye zarar vermemek zorundayız. Çünkü kirletilmiş bir çevreyi temizlemek çok zar hatta imkansız. Özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra bireysel olarak herkese görevler düşüyor. Çevre konusunda duyarlılığı artırmalıyız" dedi.

Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Uçmaklı ise su havzalarının korunması amacıyla hazırlanan eylem planlarının önemine değinerek, amaçlarının Gediz ve Büyük Menderes havzalarındaki kirlilik değerlerini en aza indirmek olduğunu söyledi.

 

AA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2012 Çarşamba 17:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?