2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

TÜGİK'ten İsrail protestosu

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı ve Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması için dünya ülkelerinin hiçbir somut girişimde bulunmadığını söyledi.

2008 yılının son haftasında hava harekâtı ile başlayan ve önceki gün kara harekâtı ile şiddetini artıran İsrail’in Gazze operasyonunu bir an önce durdurması gerektiğini kaydeden Hazim Sesli, “Ülkelerin çıkar hesapları masum insanları yok etmektedir”dedi.

Başta İngiltere olmak üzere, peş peşe Filistin’e yardım yapacaklarını açıklayan batılı ülkelerin, operasyonun bitirilmesi noktasında ‘kısa süre içerisinde ateşkes yapılsın’ açıklamasının dışında hiçbir şey yapmadığını ifade eden Sesli, “Aynı şekilde Arap ülkeleri de bu duruma sessiz kalmaktadırlar. Genç işadamları olarak, batılı ülkelerin bu tutumu karşısında hayretler içinde kalırken, 10 gündür süren ve yaklaşık 500 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 bin kişinin yaralandığı bu ibret verici ve akıl almaz saldırıyı kınıyoruz.

Bir kez daha görülmektedir ki; ülkelerin çıkar hesapları masum insanları yok etmektedir. Tüm savaşlarda olduğu gibi, yine masum insanlar, özellikle de kadın ve çocuklar ölmektedir. Savaşın sınır tanımazlığı artık öyle boyutlara ulaşmıştır ki; yaralıları taşıyan ambulanslar dahi hedef haline gelmiş durumdadır. Her türlü insanı ilaç ve gıda yardımlarının da sokulmadığı Gazze’de halk susuz, elektriksiz ve doğal gazsız kaderine terk edilmiştir”dedi.

Türkiye’nin yürüttüğü Ortadoğu politikaları ile bölgede sözü geçen, güvenilir bir ülke haline geldiğini de anlatan Hazim Sesli, “ İsrail, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) çerçevesinde Ortadoğu’da önemli bir rol üstlenmiştir.

Bu rol, İsrail’i önemli bir güç haline getirmiştir. Yürüttüğü Ortadoğu politikaları ile bölgede sözü geçen, güvenilir bir ülke haline gelen Türkiye, artık herhangi bir Ortadoğu sorununda önemli bir aktör görevi üstlenebilecek konuma gelmiştir. Gazze operasyonlarının sona erdirilmesi ve İsrail-Filistin sorununa yeni bir bakış açısı yaratabilecek kadar önemli bir Ortadoğu politikasına sahip olan Türkiye’nin harekete geçme zamanı gelmiştir. Hükümetin başlattığı Ortadoğu gezisi yerindedir, ancak sonuca ulaşıncaya kadar devam edilmesi gerekmektedir.

Türkiye bu misyonu kendisinden ziyade, operasyonlarda hayatını kaybeden ve yaralanan masum insanlar adına üstlenmek durumundadır. Sorunun çözümü sıcak çatışmadan ziyade, diplomatik yollarda aranmalıdır. Ve bu noktada önemli bir rol üstlenmiş olan Türkiye, sonuca ulaşmak için her türlü diplomatik adımı atma kararlılığında olmalıdır”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 21:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?