7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

TÜPRAG'dan 16 derslikli okul

TÜPRAG Metal Madencilik tarafından yaklaşık 3 milyon 632 bin TL'ye inşa edilecek 16 derslikli temel eğitim okul binası için protokol imzalandı.

Kışladığı Altın Madenini işleten ve yüzlerce kişiye istihdam sağlayan TÜPRAG Metal Madencilik, sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra eğitime katkı vermeyi de sürdürüyor.

Uşak merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 480 öğrenci kapasiteli 16 derslikli temel eğitim okul binası inşa etmeyi kararlaştıran TÜPRAG, proje için 2012 yılı yapı yaklaşık birim maliyetlerine göre 3 milyon 632 bin TL harcama yapacak. 

TÜPRAG tarafından inşa edilecek okul için hazırlanan protokol

düzenlenen törenle imzalandı. Öz Merkez'deki encümen salonunda düzenlenen törende hazırlanan protokole Uşak Valisi Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve TÜPRAG Metal Madencilik A.Ş. Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz imza attı. Mehmet Yılmaz imza töreni sonrası yaptığı değerlendirmede eğitime verilen hiçbir desteğin boşa gitmeyeceğini ifade ederek eğitime destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. 

TÜPRAG Metal Madenciliğe eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise "Uşaklı hayırseverlerin eğitime olan katkısı her geçen gün artıyor. Bu tablo hem bizi sevindiriyor hem de Uşak halkının eğitime olan bakış açısını ortaya koyuyor. Hayırseverlerimiz derslik inşa etme noktasında adeta devletle yarışıyor. Bildiğiniz üzere zorunlu eğitim kademeli olarak 12 yıla çıkarıldı. Biz ilimizdeki okullarımızı buna göre yapılandırıyoruz. Derslik ihtiyaçlarımızı da bu yeni sisteme göre belirliyoruz. Derslik ihtiyacımızı karşılamak için devletimizin yayacağı yatırımların yanı sıra hayırseverlerin desteğinin artmasını istiyoruz" dedi.

Mehmet Yılmaz ise şirket olarak Uşak Üniversitesi'ne destek vermek amacıyla yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını ve bunu ilerleyen dönemlerde kamuoyuna açıklayacaklarını ifade ederek, "Eğitime katkı vermekten son derece mutluyuz. Uşak'ın daha iyi hizmetlere, daha iyi dersliklere ve hizmetlere layık olduğunu düşünüyoruz. Biz geçtiğimiz yıllarda eğitime önemli destekler sağladık. İlk defa maden bölgesinin uzağında şehir merkezinde bir okul inşa edeceğiz. Ayrıca Uşak Üniversitesine destek olmak için bir proje hazırlığımız var. Bu projemizi de ilerleyen dönemlerde kamuoyuna açıklayacağız" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2012 Çarşamba 17:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?