2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Turizm potansiyeli değerlendirilemiyor

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turizm haftası kutlamaları kapsamında "Turizm" konulu eğitim semineri düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Uşak Valisi Kayhan Kavas, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Turizmin Türkiye ekonomisine katkısının artırılması, ekonomik yararının bölgeler arasında dağılımının dengelenerek ülke geneline yaygınlaştırılması, tüketici tercihleri göz önüne alınarak çeşitlendirilmesi gibi konuların işlendiği seminerde Uşak'ın turizm potansiyenin işlerlik kazandırılmasının önemine değinildi.

Seminerde açılış konuşması yapan Vali Kayhan Kavas, Uşak'ın sahip olduğu turizm potansiyelini değerlendirimediğini söyledi. Uşak'ın tarihi değerlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını kaydederek, "Turizmde gerek konaklama, gerek yeme içme gerek güvenlik alanında davranışların belirli kalıpları var bu anlamda seminerin sizler için faydalı olacağını düşünüyorum. İlimizde maalesef sahip olduğumuz turizm değerlerimizin sayısına göre ziyaret eden turist sayısı az. Tarihi değerlerimizi ne kadar doğru sergilersek ne kadar doğru tanıtırsak o zaman eserlerimize değer katabiliriz. Özellikle gar alanında düşündüğümüz müzeler konsepti çalışmamız ciddi bir ilerleme kaydetti. Bu proje gerçekleştirdiğimizde tarihi değerlerimizi daha iyi anlatıp daha iyi sergileyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:52:35
Güncelleme :8 Nisan 2009 Çarşamba 18:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?