3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Türk Telekom tatlıya bağlıyor

Türk Telekom Uşak Şube Müdürü Fedai Ersoy, ödeme güçlüğü nedeniyle telefonları kapanan abonelerin "Tatlıya Bağlayalım" kampanyasıyla Türk Telekom merkezlerine başvurarak borç faizi indiriminden faydalanabileceklerini söyledi. 

Düzenlediği basın toplantısında Türkiye genelinde telefon borçlarını ödeme zorluğu içine girmiş ve bu yüzden telefonları kapanmış 2 milyona yakın abone bulunduğunu, Uşak'ta ise 3 bin 872 abone olduğunu ifade eden Fedai Ersoy, Uşak'taki abonelerden toplam 1 milyon 375 bin 977 YTL alacakları bulunduğunu belirtti. "Tatlıya Bağlayalım" kampanyasından faydalanmak isteyen Telekom abonelerinin 8 Ocak-28 Şubat 2007 tarihleri arasında başvurması gerektiğini söyleyen Ersoy, "Kampanya sayesinde binlerce kullanıcı, birikmiş faizleri yüzde 90'a varan indirimlerle ödeyerek borçlarından kurtulacak ve tekrar Türk Telekom hizmetlerinden yararlanma imkanına kavuşacak. Türkiye'de son 10 yılda yaşanan ekonomik durgunluk sebebiyle vatandaşlar, birçok alanda ödeme güçlüğü içine girdi. 

Ödenemeyen faturalar bir süre sonra üstüne eklenen yasal faiz yüküyle 5-6 katına çıktı. Kullanıcılar için büyük bir yük haline gelen borçların hem alacaklı Türk Telekom hem de telefon sahipleri için çözüme kavuşturulması için yeni yılın ilk günlerinden itibaren 'Tatlıya Bağlayalım' kampanyası başlatıldı. Geçmişten bugüne artarak gelen telekomünikasyon hizmetleri borç faizlerinin yüzde 90'a varan kısmının affedilmesi, 2007 yılına kadar ortaya çıkmış adli ve icrai takibin sonucu olan masraflarının da yine Türk Telekom tarafından karşılanması karara bağlandı. Borçlu bulunan Türk Telekom aboneleri, Türk Telekom merkezlerine başvurmaları halinde borç faizi indiriminden faydalanabilecek" dedi.
Borçların faiz indirimlerinin ödeme planına göre değiştiğini kaydeden Ersoy, "Borcunu bir seferde kapatmak isteyen kullanıcılar birikmiş faizinin yüzde 90'nı; borcunu iki taksitte ödeyecekler birikmiş faizin yüzde 70'ini, borcun 3-4 taksitte ödenmesi halinde ise birikmiş faizin yüzde 60'ına kadar indirimden faydalanabilecek. Ayrıca 'Tatlıya Bağlayalım' kampanyasından yararlanacak borçlular, istekleri halinde Türk Telekom'un ev ve iş telefonu hizmetlerinden herhangi bir bağlantı ücreti ödemeksizin tekrar faydalanabilecek" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 11:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?