2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Tuvalet davasını kazandı

BURSA PTT şubelerinin çoğunda tuvalet bulunmamasını, 2008 yılının Kasım ayında elinde pet şişe ile basın açıklaması yaparak protesto eden ve tuvalet sorununu gündeme getirdiği için Uşak'ın Sivaslı İlçesi'ne sürülen Türk Haber Sendikası Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Açtığı dava sonuçlanan Avcı, görevine iade edildi.

Bursa'daki 56 PTT şubesinin sadece 16'sında tuvalet bulunduğunu ve personelin büyük sıkıntı çektiğini basın açıklaması ile duyaran ve bu arada elinde pet şişe tutan Türk Haber Sendikası Bursa Şube Başkanı 40 yaşındaki Orhan Avcı, geçen Mart ayında Uşak'ın Sivaslı İlçesi'ne tayin edildi.

Konu ile ilgili olarak yasal haklarını arayan Avcı, Bursa İdare Mahkemesi'nde başlattığı hukuk mücadelesini kazanarak görevine iade edildi. PTT şubelerinin tuvalet ihtiyacını dile getiren Avcı'nın yaptığı çıkışı dikkate alan PTT Genel Müdürlüğü de, tüm şubelerine ‘Tuvalet Genelgesi’ gönderek, tuvaleti olmayan PTT şubelerinin taşınmasını ya da binalara tuvalet yapılmasını istedi. Türk Haber Sendikası Uşak Şubesi'nde basın toplantısı yapan Avcı, tuvalet konusunda Bursa'da PTT şubelerindeki soruna dikkat çekmek isterken haksızlığa uğradığını, anca Türkiye'deki bütün PTT şubelerinde sorunun çözülecek olmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

BÜTÜN PTT ŞUBELERİNE TUVALET
Bursa'da başlattığı tuvalet mücadelesinin ardından konuya dikkat çekmeyi başardığını ve PTT Genel Müdürlüğü'nün ‘Tuvalet genelgesi’ yayınlamasını sağlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Avcı, “Her şeyden önce sağlığın geldiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle genel müdürlüğün bu konuda bütün şubelere genelge yollaması bizleri sevindirdi. Umarız bu tür sorunlar ile bir daha karşılaşmayız” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 17:04:58
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 17:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?