2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Ücretsiz eğitim kursları açılacak

Uşak Belediyesi, kendi bünyesinde açmayı planladığı ücretsiz eğitim kursları (UMEK) için Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) ile bağlantıya geçti.


Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kısa adı UMEK olan proje için geçtiğimiz hafta KO-MEK yöneticileriyle bir araya geldi. Proje hakkında detaylı bilgi alan Başkan Erdoğan, KO-MEK’in Türkiye’de eğitim alanında gerçekleştirilmiş son derece önemli bir proje olduğunu söyledi.
KO-MEK Kurslarından sorumlu olan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, Sekapark Otelde Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’a bir brifing verdi. Hikmet Yıldırım, beş sene içinde 72 branşta ve 32 kurs merkezinde, 100 binden fazla kişiye eğitim verildiğini anlattı. Bu eğitimlerin tek elden otomasyon sistemiyle sorunsuz kontrol edildiğini anlatan Yıldırım, KO-MEK’in aynı zamanda sosyal bir eğitim projesi olduğuna vurgu yaptı.
KO-MEK brifingini büyük bir dikkatle dinleyen Uşak Belediye Başkanı Erdoğan ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen eğitim projesinin önemine değindi. KO-MEK’in beş yılda verdiği eşit eğitim imkanıyla önemli bir hizmeti gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Erdoğan, kendilerinin de aynı yönde bir projeyi Uşak’ta gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Başkan Erdoğan, KO-MEK yöneticilerinden aldıkları bilgilerin kendi projelerine ışık tutacağını da aktardı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?