2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

UDAŞ'tan Türkiye'de bir ilk

Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Ahmet Doğu, doğalgaz fatura sisteminde tüketim maliyet analizi uygulaması başlatacaklarını söyledi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini söyleyen UDAŞ Genel Müdürü Ahmet Doğu, abonelerin tüketim maliyet analizi uygulaması ile abonelerin son bir yıla ait tüketim toplamını görme imkanı bulacaklarını ifade etti.

Uygulama sayesinde doğalgaz abonelerinin yıllık fatura miktarını kuruşu kuruşuna hesaplayabileceklerini anlatan Ahmet Doğu, “Abonelerimiz, bu aydan itibaren, evlerine, iş yerlerine ve ticarethanelerine kesilen doğalgaz faturasının alt kısmında yer alan ‘tükemit maliyet analizinde günlük, sene başından faturanın kesildiği aya kadar olan toplam tüketim miktarı ve hatta son bir yıla ait tüm tüketim toplamlarını görme imkanına sahip olacaklar. Abonelerimiz, faturalarının kesildiği aya ait günlük tüketim ortalamalarını yaklaşık bir buçuk yıldır görebiliyorlardı. Bu aydan itibaren, Türkiye‘de bir ilk olan, faturanın kesildiği ayda dahil olmak üzere, sene başından faturanın kesildiği ayda dahil ne kadarlık bir fatura ödediklerini ve hatta geriye dönük 11 ayı da dahil ederek 12 ayı tamamlayıp,son bir yılda toplamda UDAŞ’a ne kadar doğalgaz faturası ödediklerini kuruşu kuruşuna görebilme imkanına sahip olacaklar. Bu analiz neticesinde,abonelerimiz yıllık ödedikleri toplam fatura miktarı ile kuruşu kuruşuna, hesaplamalarını rahat bir şekilde yapabilme imkânına sahip olmakla birlikte, son bir yıllık toplam faturalarının neredeyse eskiden ısınma amaçlı harcadıkları kömür bedeli kadar bir parayla; hem ısınmayı, hem mutfaktaki tüp masrafını ve hem de şofbendeki tüp masraflarını karşılayabildiklerini görecekler ve doğal gaz kullandıkları için yıllık yaklaşık 800 TL tasarruf etiklerini görecekler”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 14:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?