2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Üftade Koleji olimpiyat birincisi

ABD’de düzenlenen Uluslar arası proje olimpiyatlarına çevre dalındaki projeyle katılan Uşak Özel Üftade Koleji altın madalya aldı.


Okul Müdürü Recep Ali Yalçın, Üftade Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım ve proje yarışmasına katılan öğrencilerle birlikte Dülgeroğlu Otel’de düzenlediği basın toplantısında proje olimpiyatlarıyla ilgili bilgi verdi. Bu yıl ikincisi düzenlenen proje olimpiyatlarına Türkiye’den 11 projenin davet edildiğini olimpiyatlara ise 60 ülkeden 450 projenin katıldığını belirten Recep Ali Yalçın Türkiye’den sadece Üftade Koleji’nin altın madalya kazandığını ifade etti. Proje kordinatörü Kimya Öğretmeni Ömür Durmaz önderliğinde Yavuz Selim Çetin ve Onur Bakırcı adlı öğrencilerin hazırladığı “Korozyona karşı Tannen” adlı proje ile altın madalya kazandıklarını belirten Yalçın, öğrencilerin projeyi iki yılda hazırladıklarını söyledi.

Geçen yıl aynı olimpiyatlara katılarak üçüncü olduklarını da kaydeden Üftade Koleji Müdürü Recep Ali Yalçın, “ Projenin fikir aşamasından sonucuna kadar titiz bir çalışma yürüttük. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi laboratuarında da çalışmalar yaptık. Geçen yıl proje olimpiyatlarında dünya üçüncüsü olmuştuk Bu yıl ise birinci olarak Türkiye’yi ve Uşak’ı en iyi şekilde temsil ettik. Türkiye’den katılan 11 projeden sadece bizim öğrencilerimizi altın madalya aldı. Bundan sonra da olimpiyatlara katılıp aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz”dedi.


Üftade Koleji Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Ali Yıldırım ise olimpiyatlarda elde edilen başarının büyük önem arz ettiğini ifade ederek öğrencilere altın hediye etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 13:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?