2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Ufukta erken seçim var'

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Mehmet Şeker, merkez sağda yürütülen bütünleşme çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak 2010 yılında erken seçim olacağını iddia etti.

Demokrat Parti’nin demokrasi içerisinde 5. olağan kongresini gerçekleştirdiğini belirten Mehmet Şeker, Genel Başkanlığa seçilen Hüsamettin Cindoruk’un sağda birleşme çalışmalarını tamamladıktan sonra parti liderliğini bırakacağını savundu.

Türkiye’nin sağda birleşmeye ihtiyaç duyduğunu kaydeden Şeker, “Merkez sağda bir bütünleşme çalışması başladı. Aklın yolu bir bu birleşme Türkiye ve merkez sağ için olumlu olacaktır. Bütünleşme tamamlandığında hem merkez sağdaki boşluk ortadan kalkacak hem de AK Parti’ye güçlü bir alternatif olacak. Bu bağlamda biz Uşak teşkilatı olarak Anavatan Partisi il yöneticileri ile görüşmelerimizi yaptık. Bütünleşme resmileşince il yönetiminde Anavatanlı arkadaşlara da yer vereceğiz. Kısa süre içerisinde genel merkez birleşme ile ilgili bir deklarasyon yayınlayacaktır”dedi.

29 Mart yerel seçimlerinde milletin AK Parti’ye sarı kart gösterdiğini de iddia eden DP İl Başkanı Mehmet Şeker, “AK Parti hükümeti 7 yıldır ülkeyi kötü yönetiyor. 29 Mart seçimlerinde futbol tabiri ile sarı kart gördüler. Şimdi bir tedirginlik içerisindeler. İkinci sarı kartı görme korkusuyla hata üstüne hata yapıyorlar. Bu gidişle 2010 yılında erken seçim olacak. Ekonomik krize karşı gerekli tedbirleri alamadılar. Üretime dayalı bir politikaları olmadığını halkta gördü. Sadece yardımlarla işi götürmeye çalışıyorlar. Ancak 2011 yılındaki seçimlere kadar bu işi götüremeyecekler. İşsizlik ve ekonomik sıkıntılardan bunalan halk bu iktidardan bıktı”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 16:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?