2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

UGİAD’a yabancı başkan

UGİAD’A YABANCI BAŞKAN

Uşak Genç İşadamları Derneği'nin (UGİAD) 9. genel kurulunda Balta Orient CEO’su Christophe Vanderbauwhede başkan seçildi. Yaklaşık 10 yıldır Uşak’ta yaşayan Christope, başkan seçilmesini inanılmaz ve gurur verici olarak nitelendirdi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’na (TÜGİK) bağlı olan UGİAD bir ilki gerçekleştirerek yönetim kurulu başkanlığına Belçikalı Christophe Vanderbauwhede’yi seçti.

Dernek binasında gerçekleştirilen genel kurula çok sayıda işadamı katılırken Christophe Vanderbauwhede genel kurul sonrası yaptığı konuşmada Türkiye’de bir sivil toplum örgütü başkanı seçilmesinin inanılmaz gurur verici olduğunu söyledi. Belçika merkezli dünyaca ünlü Balta Orient firmasının Türkiye CEO’su olarak görev yapan Christophe Vanderbauwhede yaklaşık 10 yıldır firmanın Uşak’taki fabrikasında yönetici olarak görev yapıyor. Türkiye’ye ve Uşak’a ilk olarak 1998 yılında geldiğini daha sonra kısa bir dönem Belçika’ya döndüğünü ifade eden Christophe, “Uşak’ın dış dünyada kötü imajı var. Bu imajı düzeltmek için hep birlikte çalışacağız. Yerli ve yabancı yatırımcıları kentimize çekmek için Türk arkadaşlarla gerekli adımları atacağız”dedi.

UGİAD Başkanı seçilmesini Balta yönetiminin büyük bir sevinçle karşıladığını anlatan Christophe Vanderbauwhede şunları söyledi; Balta olarak 10 yıl önce Uşak’a yatırım yaptık ve bu yatırımlarımızı 2 yıl önce arttırdık. Kentin yöneticileri ve TÜGİK Başkanı Hazim Sesli bey yatırımların devamı için çok yardımcı oldu. Balta olarak Uşak’a yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Bugüne kadar Uşak’ta 27 milyon Euro değerinde yatırım yaptık Balta olarak en büyük yatırımlarımızı burada yapmayı hedefliyoruz. Kısa dönemde 4 milyon Euro’luk bir yatırım daha gerçekleştireceğiz. Uşak’taki fabrikamızda şuanda 200’den fazla işçi istihdam ediyoruz. Dünyadaki ekonomik krizin 2010 yılında biraz daha hafifleyeceğini düşünüyoruz”dedi.

Uşak’ta Balta dışında hiçbir yabancı yatırımcı bulunmadığını ve Balta’nın bu konuda tek başına kaldığını da kaydeden Christophe Vanderbauwhede; “Biz burada tek kaldık. Uşak’ın dışarıda imajı kötü. Aslında burada yatırım için her türlü alt yapı ve yapıcı bir ortam var. Bu durumu dışarıda anlatmamız gerekiyor. Ben kendimi burada bir yabancı olarak görmüyorum. UGİAD olarak yeni dönemde yerli ve yabancı yatırımcıları şehrimize çekmek için çalışacağız. Avrupa’da sivil toplum örgütlerinin kuralları daha net ama Türkiye’de biraz daha karmaşık. Belçikalı olarak Uşak’ta bir sivil toplum örgütü başkanı seçilmem inanılmaz ve gurur verici. Şirketimizin yetkilileri de bu duruma çok sevindi. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz”diye konuştu.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Genel kurula katılan EGAFED Başkanı Efkan Ceylan, Christophe Vanderbauwhede’nin UGİAD başkanı seçilmesinin önemine değinerek, TÜGİK bünyesinde ilk defa böyle bir durumun yaşandığını Christophe’nin genel kurulda oy birliği ile başkanlığa seçildiğini dile getirdi. Uşak’ın küreselleşen dünyada ufkunu genişleterek bir ilki başardığını da ifade eden Efkan Ceylan, “Bağlı bulunduğumuz TÜGİK’te ilk defa yabancı bir arkadaşımız bir derneğimizde başkan seçildi. Türkiye’deki diğer sivil toplum örgütlerinde böyle bir durum var mı bilmiyoruz. Biz UGİAD olarak Türkiye’de bir ilki başardık. Ülkemizde yatırım yapan istihdam sağlayan herkesin sosyal hayatta ve sivil toplum kuruluşlarında etkin görevler alabileceğini gösterdik. Christophe UGİAD bünyesinde uzun süredir görev yapan bir arkadaşımızdı. Yeni dönemde başarılı çalışmalar yapacaklarını umut ediyoruz”dedi.

UGİAD Başkanlığını Christophe Vanderbauwhede’ye devreden Mustafa Gündüz ise yerel seçimlerden sonra belediyede görev aldığı için yeniden aday olmadığını kaydederek yeni yönetimin başarılı olacağına inandıklarını dile getirdi.

Christophe Vanderbauwhede’nin başkan seçildiği yeni UGİAD yönetimi şu isimlerden oluştu;

Abdullah Acar, Serdar Sağıroğlu, Erol Polat, Uğur Çakmak, Metin Dokur, İ. Cem Akay, Soydan Varol, Tamer Akarca, Kazım Battal, Sabit Nebioğlu, Canan Çoban, Didem Deligönül, Çetin Çekçek, Fatih Kuşdemir.

Genel Kurulda ayrıca Oktay Mersin, Abdullah Acar, Serdar Sağıroğlu, Sabit Nebioğlu, Tamer Akarca, Metin Dokur, Cem Akay ve Soydan Varol yüksek istişare konseyine seçildiler.

UGİAD’A YABANCI BAŞKAN
UGİAD’A YABANCI BAŞKAN
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 13:01:03
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 13:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?