4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

UGİAD'ın geleneksel kahvaltılı toplantısı

Uşak Genç İşadamları Derneği (UGİAD) tarafından her hafta sonu düzenlenen geleneksel sabah kahvaltısı toplantısında konuşan AK Parti Milletvekili Ahmet Çağlayan, Ege’de tek üniversitesi olmayan ilin Uşak olduğunu söyledi.

Uşak Genç İşadamları Derneği’nde düzenlenen sohbet toplantısında, Uşak’ı ilgilendiren konuları değerlendiren Uşak Milletvekili Ahmet Çağlayan, üniversiteden, arıtma tesislerine ve devlet yatırımlarına kadar yapılan çalışmaları değerlendirdi. Uşak Bir Eylül Üniversitesi’nin kurulması için Uşaklı 3 vekil olarak siyasi parti farkı gözetmeksizin çalıştıklarını belirten Çağlayan, "Ege’de kendi üniversitesi olmayan tek il Uşak’tır. Uşak ayağındaki prangadan kurtulabilmesi için kendi bağımsız üniversitesine kavuşması gerekiyor. Biz 3 Uşaklı milletvekili olarak bu konuda ortak hareket ediyoruz. Üniversite bir ildeki bacasız fabrika gibidir. Çünkü en az 20 bin öğrenci tüm ihtiyaçlarını o ilden karşılayarak ekonomik bir canlılığa neden olmaktadır. Hükümet olarak da 16 ilde yeni üniversite kurulması için çalışmaları sürdürüyoruz. Bu üniversite kurulacak illerin en başında ise Uşak yer alıyor. Fiilen var olan Uşak Üniversitesi’ni hukuken de kurmak istiyoruz. Yeni üniversitelerin kurulması için en büyük sorun YÖK. Çünkü YÖK yeni üniversitelere gerek olmadığı görüşünü savunuyor. Hükümet olarak biz 16 ilde üniversite kurulması için kararlıyız" dedi.

Uşak’ın en önemli sorunlarının başında çevreyi kirliliği olduğunu da söyleyen Çağlayan, "Uşak Belediyesi’nin ve UOSB’nin ihale aşamasını bitirdiği iki ayrı arıtma tesisi için çalışmalar devam ediyor. Bu tesisler tamamlandığında Uşak, Gediz ve Menderes havzasını kirleten il olmaktan kurtulacak. Ben kentin gelişmesi için sosyal ve ekonomik projelerin sözde kalmasını istemiyorum. Uşak’ın ayağını pranga vuran siyasi anlayışa bir anlam veremiyorum. Komşu ilimiz Afyonkarahisar, bizim gelişmemizi istemiyor. Üniversite konusunda da bize engel olmaya çalışıyorlar. Uşak’ın gelişmesini yavaşlatan en önemli faktörlerden biri de kamu kuruluşlarının ve devlet yatırımlarının merkezlerinin çevre illerde olmasıdır. Bugün Orman Bölge Müdürlüğü Denizli’de, üniversite Afyon’da Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü Eskişehir’de. Bu kuruluşlardan birkaçı Uşak’ta olsa daha hızlı ve sağlıklı bir gelişme yapısına sahip olurduk. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Uşak gelişmeye açık bir kent" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 05:34:14
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 15:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?