2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Ülkücüler Türkeş'i andı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Uşak İl Teşkilatı, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in ölümünün 12. yıl dönümü nedeniyle mevlid okutup lokma döktürdü.

Alparslan Türkeş’in vefatının 12. yıldönümü nedeniyle Ulu Camii'nde öğle namazından sonra okunan mevlid ve belediye binası önündeki lokma dağıtılmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İl Başkanı Metin Deniz Savaş, hayatını Türk milletinin huzur ve refahına, onurlu yarınlarına adamış olan merhum Alparslan Türkeş'in Türk milletinin bağrından çıkmış ve ışığıyla etrafını aydınlatabilmiş ender dava ve gönül adamlarından biri olduğunu belirtti.

Metin Deniz Savaş açıklamasında, Alparslan Türkeş'i bugün daha iyi anladıklarını ve özlediklerini ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine en büyük manevi kaynak olan Türk milliyetçiliği felsefesini hayatında bir an olsun yere düşürmediği bayrak haline getiren merhum Başbuğumuzu bugün daha iyi anlıyor ve özlüyoruz. O, ülkemizin en büyük bunalımlı günlerinde dahi, milletimizin huzur ve refahını, barışını muhafaza için eşine az rastlanır fedakarlıklar ortaya koymuş bir liderdi. O, karşılıksız sevdiği ülkesi ve milleti için çileye talip olmuş eşine az rastlanır bir feragat timsaliydi. O sadece Anadolu’nun değil, dünya Türklüğünün lideriydi. Başbuğumuzun ortaya koyduğu ilke ve hedeflerin aynen takipçisi olacağız ve taviz vermeden bize bıraktığı emanetlere sahip çıkmaya devam edeceğiz”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 17:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin uyanık IP: 78.176.203.xxx Tarih : 9.04.2009 10:53:31

merhaba sayın doktorum bursada harika  devlet hastanesinde harika işler yaptınız gönlumuz siizi saglık bakanı olarak görmekk ALLAHH  birgun onuda nasip eder inşallahh başarınızıı kutlar mutlu ve guzel yarınlar dilerim