2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Ulubey kanyonlarında doğa yürüyüşü

Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nce “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında doğa yürüyüşü düzenlendi.

Dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonlarında düzenlenen yürüyüşe Vali Kayhan Kavas, daire müdürleri ve yaklaşık 100 kişi katıldı. Sabah saatlerinde kanyonların bulunduğu dereden başlayan ve sarp bir bölgede gerçekleştirilen yürüyüşe bazı daire müdürleri güçlükle tamamlayabildi.

Doğa Yürüyüşüne ilk tamamlayan ise İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin oldu. 75 kilometre uzunluğundaki kanyonda baharında etkisiyle doğayla iç içe birkaç saat geçiren protokol üyeleri ile Vali Kayhan Kavas, yürüyüşü kanyonların tepesindeki seyir terasında bulunan çamlık alanda noktaladı. Ulubey Kanyonlarının turizme kazandırılması gerektiğini ifade eden Vali Kayhan Kavas, Uşak merkezdeki deri işletmelerinin organize sanayiye taşınmasından sonra kanyondan geçen Banaz çayının kısmen temizlendiğini söyledi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker ise bir doğa harikası olan Ulubey Kanyonlarında tabiat parkı oluşturacaklarını dile getirerek proje sayesinde kanyonların tanıtılacağını söyledi. Doğa yürüyüşü sonunda Uşak Valisi Kayhan Kavas etkinliğe katılanlara teşekkür ederken fotoğraf merakı olan İl Defterdarı Abdullah Kırım ile bazı vatandaşlar bol bol kanyonların fotoğraflarını çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 15:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?