7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Ulubey’in en büyük sorunu işsizlik

ULUBEY’İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK

Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, ilçenin en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirterek yatırım yapmak isteyen firmalara gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Uşak’ın Ulubey İlçesi Belediye Başkanı Ali Rıza Ada makamında düzenlediği basın toplantısıyla 2010 yılını değerlendirdi. İlçenin en önemli sorununun işsizlik olduğunu ve işsizlik yüzünden ilçe nüfusunun sürekli azaldığını belirten Ali Rıza Ada, “İşsizlik sorununu çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İstihdama yönelik yatırım olmazsa ilçe nüfusundaki azalma devam eder”dedi.

2009 yerel seçimlerinden bu yana yürüttükleri belediye hizmetleri hakkında da bilgi veren Başkan Ali Rıza Ada, “Seçimlerden hemen sonra bir milyon TL’lik TEDAŞ borcu ve buna bağlı hacizle karşılaştık. İlk iş olarak bu borcu taksitlendirme yoluna gittik. Ben kendi arabamı satıp personelimin bir aylık maaşını ödedim. Daha sonra TEDAŞ’a olan borcun 250 bin TL’sini peşin ödedik ve taksitlendirme yaptık. Her ay 24 bin TL TEDAŞ’a ödeme yapıyoruz. Şuandaki borcumuz yaklaşık 400 bin TL’ye kadar düştü. Göreve geldiğimden bu yana ilçede yaklaşık 2 milyon 500 bin TL’lik yatırım yaptım. 13 bin 500 metrekarelik parke taşı, 700 metre kanalizasyon ve yol çalışması yaptım. İlçe merkezinde park ve yeşil alanlar yeterli değildi. Park ve yeşil alanlar ile kapalı pazar yeri inşa ettik.Ulubey kanyonları bölgesindeki çamlık alanında mesire alanı ve seyir terası oluşturduk. 100 yıllık eski belediye binasını restore ettirdik. Önümüzdeki Nisan ayında hizmete açacağız. Ağaçlandırma çalışmaları ve sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında da çeşitli faaliyetler düzenledik”dedi.

Sülümenli Harabeleri ve kanyonların turizme kazandırılması için çalıştıklarını da anlatan Ali Rıza Ada, “İlçede sanayi tesisi olmadığı için işsizlik en büyük sorunumuz. İşsizliğin önlenmesi, kanyonların ve Sülümenli Harabelerinin turizme kazandırılması gerekiyor. İşsizlik nedeniyle ilçe nüfusu sürekli azalıyor. Belediye olarak ilçemize yatırım yapmak isteyen firmalara her türlü desteği vermeye hazırız. Bu sorunu gideremezsek ilçe nüfusu artmayacak aksine azalmaya devam edecektir. Çünkü gençler iş imkanı olmadığı için ilçeden ayrılıp Uşak’a gidiyor. Dünyanın kinci büyük kanyonuna sahibiz. Ancak bu doğa harikasını değerlendiremiyoruz. Kanyonların turizme kazandırılması ve milli park ilan edilmesi için yürütülen bir proje var. Proje hayata geçirilebilirse kanyonları tanıtma imkanı yakalayacağız.Bu sayede kanyonlar bölgesinde yapılacak yeni yatırımlar işsizliğin azalmasına katkı sağlayacak. Kanyonların turizme açılabilmesi için de içinden geçen kirli suyun temizlenmesi gerekiyor. Karma Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen atıp su kanyonların içinden geçen dereyi kirletiyor. Yıllardır bu suyun temizlenmesini istiyoruz. Ancak bir türlü bu soruna çözüm üretilemiyor”dedi.

ULUBEY’İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 16:54:00
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 18:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?