2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Umre kayıtları başladı

Uşak İl Müftüsü Osman Akdemir, bahar dönemi umre kayıtlarının başladığını ifade ederek umreye gitmek isteyen vatandaşların 19 Şubat 2009 tarihine kadar kayıt yaptırması gerektiğini söyledi.

Uşak’ta umreye gitmek isteyen vatandaşların sayısının her yıl arttığını belirten Osman Akdemir, başvuruların il ve ilçe müftülükleri ile cami görevlilerine yapılabileceğini ifade etti.

Kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen vatandaşların bahar, yaz ve Ramazan dönemlerinde umreye gidebileceğini kaydeden Akdemir, “Umre Haccı ziyaretleri 7 günlük 10 günlük, 14 günlük, 20 günlük, ekonomik tiplerde 14 ve 26 günlük olarak yapılabiliyor. Diyanet güvencesiyle, tecrübeli görevliler refakatinde, kutsal beldelere huzur dolu bir seyahat, unutulmayacak bir ziyaret ve eksiksiz bir ibadete, vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Umre talebi, her geçen yıl artmaktadır. Dolayısıyla maddi ve manevi hayatını gözden geçirmek açısından imkânı olanların umreyi tercih etmeleri önemli bir fırsattır. Bu manevi iklimi yaşamak ve mukaddes mekânları ziyaret etmek amacıyla umre ziyareti önemli bir yer tutmaktadır”dedi.

İl Müftüsü Osman Akdemir, bahar dönemi birinci turlar için en son müracaatların 19 Şubat 2009 tarihinde kabul edileceğini de ifade ederek, “Kutsal yolculuğa niyet eden vatandaşlarımız, birlikte gitmek istedikleri yakınlarıyla, İl İlçe müftülüklerine veya cami görevlilerine başvurarak gerekli bilgileri alabilirler”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 16:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?