7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Üniversitede şenlik var!

Uşak Üniversitesi 7. bahar şenliği etkinlikleri sabah saatlerinde düzenlenen açılış töreni ile start aldı. Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, törende yaptığı konuşmada öğrenci merkezli üniversite olma yolunda hızla ilerlediklerini söyledi.

Uşak Üniversitesi 7. bahar şenliği etkinlikleri Bir Eylül Yerleşkesi'nde düzenlenen açılış töreni ile start aldı. Açılış törenine; Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kabay, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve çok sayıda davetli ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Şenlikte Uşak Üniversitesi folklor ekibinin halk oyunları gösterisi ve Kütahya'dan gelen mehter takımı gösterileri de ilgiyle izlendi. Protokol üyeleri açılışın ardından açılan stantları gezdi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, amaçlarının öğrenci merkezli üniversite olduğunu belirterek, Uşaklıların desteğini istediklerini söyledi.2011 yılında 45 olan öğrenci kulüp sayısını bu yıl 56'ya çıkardıklarını anlatan Çelik, "Toplamda 4 bine yakın kulüp üyesi öğrencimiz var. Bu sayı giderek artacak. Öğrencilerimizin daha çok katılım sağlaması için 2011-2012 yılı içersinde 100'ü aşkın etkinliğe ev sahipliği yaptık. Öğrencilerimizin sanatsal, sosyal ve kültürel alanlarda da gelişmesi ve çok yönlülüğü artırması açısından kulüplerimize büyük önem veriyoruz. Üniversitemiz sosyal yönü ile de güçlü bir kurum olacak. Bizler bu konuda projeler üreterek yolumuza devam edeceğiz. Bu yıl engelli öğrencilerimiz için sesli kitap ve buna benzer bir çok projeye imza attık. 150'ye yakın öğrencimize üniversitemizin bütçesinden kısmi zamanlı çalıştırarak burs imkanı sağladık. Merkez ve ilçelerimiz de dahil olmak üzere 400'e yakın öğrencimize ücretsiz yemek bursu verdik. Yeni bir projemiz olan kısa mesaj bilgilendirme servisimiz ile öğrencilerimize ulaşmaya başladık. Böylelikle öğrencilerimizi üniversitemizdeki her etkinlikten kısa zamanda haberdar edebiliyoruz. Bilgi ve yeteneklerini daha verimli olarak ortaya çıkaran gençlik yetiştirmek bizim en büyük dileğimizdir. Amacımız her zaman olduğu gibi öğrenci odaklı eğitimdir. Ayrıca gelecek yıllarda şenlik tarihlerini daha iyi ayarlayarak herkesin katılacağı bir şenlik yapmayı planlıyoruz" dedi.

Rektör Çelik ve beraberindekiler törenin ardından açılan stantları gezerek öğrenciler ile sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2012 Çarşamba 18:05:37
Güncelleme :17 Mayıs 2012 Perşembe 16:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?