7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Üniversiteden müzeye destek

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik'e "Kent Tarihi Müzesi" hakkında bilgi vererek projeye destek istedi. 

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'i ziyaret eden Başkan Ali Erdoğan, müze binasındaki restorasyon çalışmalarının bir ay içerisinde tamamlanacağını belirterek müzenin yıl sonuna kadar hizmete açılacağını bildirdi. Ziyarette, Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sedat Bayrakal, Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Gürsoy ve Araş. Gör. Saliha Bozer Bayraktar hazır bulundu. Ziyarette Uşak Belediyesi'nin bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü Kent Tarihi Müzesi'nin kuruluşu, müze binasının teşrifatı, sergilenecek eserler, bu eserlerin temin edilme yolları ile ilgili konuların konuşuldu.

Uşak Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyeleriyle Belediye arasında önümüzdeki günlerde bir protokol imzalanması da kararlaştırıldı. 

Rektör Sait Çelik, Kent Tarihi Müzesi'nin Uşak'ın kentsel hafızasının yaşadığı, sosyal, toplumsal, geleneksel, tarihsel, ekonomik konuların halkla paylaşılacağı bir mekan olacağına dikkat çekerek üniversite ile belediye arasında konuyla ilgili yapılacak işbirliğinin önemine değindi. Başkan Ali Erdoğan ise Kent Tarihi Müze binasında halen devam eden yenileme çalışmalarının bir ay içinde tamamlanacağını belirterek Uşak Üniversitesi'nin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getird 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2012 Çarşamba 18:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?