2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Üniversiteli Çağrı'nın fotoğraf aşkı

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ SELEK’İN FOTOĞRAF AŞKI

Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Çağrı Selek, 56 eserden oluşan bir fotoğraf sergisi açtı.

Bir Eylül Kampüsü’nde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye alanında ilk karma fotoğraf sergisini açan üniversite öğrencisi Selek’in başarılı fotoğrafları davetlerin dikkatini çekti. Uşak Üniversitesi Görsel Sanatlar Sinema Kulübü Başkanı da olan 20 yaşındaki Çağrı Selek insan ve doğa konularını işlediği ve renkli ve siyah beyaz 56 eserin yer aldığı fotoğrafları İstanbul, Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak illerinde yaklaşık bir yılda çektiğini ifade etti. Uşak Üniversitesi Rektörlüğü’nün de fotoğrafçılığını yapan Selek’in sergisini Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Rektör Adnan Şişman, Alay Komutanı İsmail Özcan ve çok sayıda davetli gezdi.

Yaklaşık 5 yıldır fotoğraf sanatına ilgi duyduğunu anlatan Çağrı Selek, sergi açma fikrini kabul ederek destek veren rektörlüğe teşekkür etti. Uşak'ta fotoğraf sanatının gelişimine katkı sağlayarak amatör olarak başladığı fotoğrafçılığı ilerleyen yıllarda profesyonel olarak sürdürmeyi amaçladığını da kaydeden Selek “Yaklaşık 4 yıldır çektiğimi fotoğrafları arşivlemiştim. Okulda, yaz tatilinde memleketim Afyonkarahisar’da ve Denizli ile İstanbul illerine yaptığım gezilerde gördüğüm güzellikleri objektifime yansıtmaya çalıştım. Her hangi bir konu belirlemeden çektiğim fotoğrafları sergileme fikrini hocalarımla paylaştım. Uşak Üniversitesi'nde fotoğraf sanatına ilgi duyan arkadaşlarla geçen yıl bir kulüp kurmuştuk. Kulüpte değişik faaliyetlerimiz devam ediyor. Kulüp olarak önümüzdeki aylarda hayata geçirmek istediğimiz projelerimiz var. Üniversite de bize bu konuda yardımcı oluyor. Arkadaşlarla önümüzdeki aylarda foto safari düzenlemeyi de düşünüyoruz”dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ SELEK’İN FOTOĞRAF AŞKI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 16:11:00
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 18:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?