7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

UOSB günde 16 ton atık yakıyor

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, katı atık sorununu çözmek istediklerini belirterek "Günde 16 ton tekstil atığını yakarak doğaya zarar veriyoruz" dedi.

UOSB Başkanı Ali Yıldırım, Gediz Nehri'ni kirlettikleri yolundaki iddialara cevap vermek için düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin katı atık sorunu hakkında sorularını da yanıtladı. Toplantıda katı atık konusunda doğaya zarar verdiklerini açıkça ifade eden UOSB Başkanı Yıldırım, "Bu sorunu en kısa sürede çözmek istiyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaptıkları toplantıyla konuyu gündeme getirdiklerini ve toplantıya ilgili kurumların temsilcilerini de davet ettiklerini söyleyen Ali Yıldırım, "Uşaklı sanayiciler olarak çevreye duyarlı olduğumuzu her severinde söylüyoruz. Atık su sorununu arıtma tesisi ile çözdük. Aynı şekilde katı atık sorununu da en kısa sürede çözmek istiyoruz. Şuanda yaklaşık 16 ton tekstil atığını hiçbir önlem almadan vahşi çöp alanında yakmak durumunda kalıyoruz. Şuan doğaya zarar veriyoruz. Sorunu çözmek için proje hazırlıyoruz. Yaptığımız son toplantıda konuyu geniş bir şekilde ele aldık. Proje kapsamında neler yapabileceğimiz tartıştık. İlgili kurumların temsilcilerini de bu toplantıya davet ederek görüşlerini, verecekleri katkıları dinledik. Biz yönetim olarak çevreye duyarlı bir üretim anlayışını benimsiyoruz" dedi. 

AA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2012 Çarşamba 14:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?