4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Uşak, balıkçılık merkezi oluyor

Uşak Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, il genelindeki sulama amaçlı göletlerin balıklandırıldığını bildirdi. Arslan, ülke genelinde Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında atıl durumdaki göletlerin kiralama yoluyla balıkçılığa kazandırılacağını söyledi.

Uşak il genelindeki sulama göletlerinin çevresini düzenlemek, Uşak ekonomisine katma değer kazandırmak ve istihdam oluşturmak amacıyla balıklandırma uygulaması başlattıklarını belirten Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, 2004 yılında uygulamaya konulan proje kapsamında 15 adet göletin balıkçılığa açıldığını söyledi.

Tarım Bakanlığı'nın yeni uygulamaya koyduğu proje kapsamında atıl durumdaki göletlerin balıkçılığa kazandırılmasının amaçlandığını ifade eden Arslan, "2004 yılında 21 bin adet, 2005 yılında ise 130 bin aynalı sazan yavrusu göletlere bırakıldı. İl genelindeki göletlerimiz yağmur sularıyla beslenmekte olup, balık stokları oldukça düşüktür. Balık stoklarını artırmak amacıyla 2004 yılında Banaz Yenice Göleti'ne 5 bin adet, Panaz Paşacık Göleti'ne 2 bin adet, Banaz Gedikler Göleti'ne 2 bin adet, Eşme Alahaballı Göleti'ne 5 bin adet, Eşme Güllübağ Göleti'ne 5 bin adet ve Merkez Belkaya Göleti'ne 2 bin adet olmak üzere 21 bin adet aynalı sazan yavrusu bırakmıştık. Bu balık yavrularının bakımları tarafımızca yapılıp balıkçılığa açılması için kiralanacaktır. Proje kapsamında 2005 yılında ise balıklandırma çalışmaları yüzde 650 artırıldı. Proje sayesinde atıl durumdaki göletler balıkçılığa açılacaktır. Bu amaçla 15 gölete kiralama başvurusu yapılmış ve bu göletlerden bir tanesi de kiraya verilerek yarı entansif aynalı sazan yetiştiriciliğine açılmıştır. Diğer göletler için yapılan başvurular ise değerlendirilmektedir" dedi.

Tarım İl Müdürü Arslan, balıklandırılan göletlerin çevre düzenlemesi ve bakımlarının Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirterek, balıklandırma çalışmalarının her yıl düzenli olarak sürdürüleceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 16:26:56
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 15:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?