4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Uşak, Temmuz'da doğalgaza kavuşuyor

Uşak’a doğalgazın Temmuz 2005 tarihinde verilmeye başlanacağı bildirildi. Uşak Doğalgaz Dağıtım Şirketi (UDAŞ) tarafından merkez ilçede gerçekleştirilecek doğalgaz çalışmaları için kurumlar arası koordinasyon toplantısı yapıldı.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın başkanlığında yapılan toplantıya UDAŞ Genel Müdürü Ahmet Doğu, Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker, belediye başkan yardımcıları, Karayolları, TCDD, Telekom ve TEDAŞ Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Başkan Apaydın toplantının ardından yaptığı açıklamada, doğalgazın 1. etap çalışmaları ile koordinasyonun sağlanması üzerinde durulduğunu belirterek, "Doğalgazın şehrimize gelmesinin ekonomik ve çevresel anlamda büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Konut ve işyerleri için daha ekonomik olan doğalgazla hava kirliliği son bulacak" dedi.

Uşak’a doğalgazın girmesiyle birlikte yeni bir sektör ve istihdam oluşacağını ifade eden UDAŞ Genel Müdürü Ahmet Doğu ise, "Uşak, temiz havaya kavuşacak. Bu da Uşak halkına yaptığımız en büyük hizmetlerden biri olacak. Teknik ekibimizi kurduk, mühendislik birimleri oluşturduk. Bu hafta lisans başvurumuzu yapıyoruz. İlk ihale döneminde hazırladığımız avan projeleri de dahil olmak üzere alt yapı projelerimiz bitti. Bu yıl ilk etapta 10 milyon dolarlık yatırımla doğalgazı şehir merkezine getirecek boru hattı çalışmasını bitireceğiz. Daha sonra nüfusun yoğun olduğu yerleşim yerleri ve şehir merkezinden dağıtıma başlayacağız" diye konuştu.

Doğalgaz çalışmalarının 15 Nisan’da Kemalöz, Cumhuriyet, Fatih, Atatürk, Kurtuluş mahallelerinde başlayacağı ve Temmuz ayı ortalarına doğru doğalgazın verilmeye başlanacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 15:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?