4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Uşak: İhsan Kalkavan'dan Uşaklı işadamlarına alternatif yatırım çağrısı

Asya Finans Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, Uşaklı işadamlarına 2004 yılında alternatif yatırım yapmalarını önerdi.

Uşak Sanayici İşadamları Derneği (USİAD) ve Uşak Genç İşadamları Derneği’ne (UGİAD) bağlı 250 üye Asya Finans’ın sponsorluğunda Dülgeroğlu Oteli’nde verilen akşam yemeğinde buluştu.

Toplantıya, CHP Uşak Milletvekili Osman Çoşkunoğlu, Uşak Valisi Ali Fuat Güven, Asya Finans Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan ve Asya Finans Genel Müdürü Ünal Kabaca katıldı. Toplantıda, Uşak’ta tekstil, deri ve seramik sektörünün yanı sıra otomobil yan sanayi ve termal turizm alanlarında yapılacak girişimler değerlendirildi.

Vali Ali Fuat Güven, toplantıda yaptığı konuşmada, Uşak’ta Banaz Hamamboğazı ve Örencik Termal Tesisleri’nin olduğunu belirterek, Örencik Termal Tesisleri’nin Özel İdare’ye bağlı olduğunu söyledi. Örencik Termal Tesisleri’nin satılık olduğunu ifade eden Güven, "Uşak artık kabuğunu kırmalı. Bu seviyesinden daha ilerde olmalı, çünkü bunu hak ediyor. Özellikle yabancı yatırımcıları Uşak’a çekmemiz şarttır. Bunun için Uşak’ta otomobil yan sanayiye yatırım yapılmalıdır. Termal turizme müsait olan Uşak’ın tanıtılması ve yatırımcıların getirilmesi için siz sanayicilere büyük işler düşmektedir. Yabancı yatırımcıları Uşak’a çekmek için siz sanayiciler ortaklık kurun. Kurun ki Uşak geldiği bu yerden 3-4 basamak yukarı çıksın. Sizler bunu gerçekleştirebilecek kapasitesindeniz" dedi.
Asya Finans Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan ise "Uşak’ı çok beğendim. Çok ciddi bir yatırım potansiyeline sahip olduğunu gördüm. Uşak’ın daha ileri bir gelişmişliğe sahip olması gerekirdi. Bunu başarmanız şarttır. Çünkü Uşak sizden bunu bekliyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in geri gönderdiği 2 yasa tasarısına gönderme yapan Kalkavan, "Fakir öğrencilerin ücretsiz vakıf okullarında okutulması ile ilgili kararı, şahsi görüşüme göre yanlıştır. Parasız olup da zeki olan bu öğrencilerimize imkan sağlamalıyız. Orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı da Köşk’ten geri geldi. Bence devlet yıllardır alamadığı ve sahip olamadığı bu arazileri bir an önce satarak Hazine’ye gelir kazandırmalıdır. Çünkü buralar mafyanın elindedir. Yani devletin sahip olmadığı arazilerden mafya rant sağlamaktadır. 40-50 yıldır bu böyle gelmiş böyle gider. Buna ’dur’ demek için bu kanunu çıkması şarttır. Bu arazilerde şehirler kurulmuş, bunları geri almak çok zor. Hiç olmazsa buraların bedellerini almamız gerekir" ifadelerini kullandı.

2004 yılının çok iyi geçeceğine işaret eden Kalkavan, Uşaklı işadamlarına korkmadan yatırım yapmalarını önerdi. Kalkavan, şunları söyledi:
"Özellikle alternatif yatırım yapın. Yaparken sizdeki cesaret çok önemli. Bu istikrar oldukça Uşak’lı sanayiciler yatırım yapacak ve yatırımları sonunda istihdam sorunu ortadan kalkacaktır."

Konuşmaların ardından USİAD Başkanı Mustafa Baştuğ, Kalkavan’a Uşak kilimi hediye etti.

UŞAK-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 19:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?