2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak aile hekimliğine geçiyor

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, 13 Temmuz 2009 tarihinde aile hekimliği uygulamasına geçeceklerini söyledi. İl genelinde toplam 101 aile hekiminin görev yapacağını söyleyen Ali Taşçı, 6 Haziran günü aile hekimleri için tercih ve yerleştirme işlemi yapacaklarını dile getirdi.

Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında Uşak’ın 28 Eylül 2007 tarihinde aile hekimliği uygulamasına geçebilecek iller arasında gösterildiğini belirten Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, 3 bin 300 kişiye bir aile hekimi düştüğünü kaydetti.

Düzenlediği basın toplantısı ile aile hekimliği uygulamasındaki hedefleri anlatan Ali Taşçı, Merkez ilçede 64, ilçelerde ise 37 aile hekiminin görev yapacağını ifade etti. Aile hekimlerinin devlet memurluğu görevinden süresiz ücretsiz izne ayrılarak sözleşmeli olarak çalışacağını belirten İl sağlık Müdürü Taşçı, “Aile hekimliği yapacak arkadaşlar istediği zaman bu görevlerinden ayrılarak eski statülerinde çalışabilecek. Uygulama başladığında il Merkezi’nde 59 Merkez ilçe’de İlyaslı, Güre, Bölme kasabaları ile Yenişehir ve Bozkuş köylerinde de 5 aile hekimi görev yapacak. Banaz, Sivaslı, Karahallı, Ulubey ve Eşme İlçe merkezlerinde 32, Kızılcasöğüt, Büyükoturak, Güllü, Yeleğen ve Selçikler kasabalarında da 5 aile hekimi olacak. Cumartesi günü aile hekimlerinin tercih ve yerleştirme işlemlerini yapacağız ve 13 Temmuz 2009 tarihinde de uygulamaya geçeceğiz”dedi.

Aile hekimliğinde hedefin; birinci basamak sağlık hizmetlerini profesyonel bir ruhla tedavi ve rehabilite edici yönleri ile birlikte kişisel sağlık kayıtlarının tutulması ve bu hizmetlere erişim imkanı sağlamak olduğunu ifade eden Ali Taşçı, “Vatandaşlarımız yine aynı sağlık ocaklarından bağlı oldukları aile hekimi tarafından sağlık hizmeti almaya devam edecek. Vatandaşlarımız sağlık ocağına kayıtlı olup olmadıklarını www.usak.saglik.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaralarını girerek öğrenebilir. Aile hekimliği sisteminde kayıtlı olmayan vatandaşlarımız bağlı oldukları sağlık ocaklarına giderek kayıtlarını yaptırabilir. Aksi takdirde aile hekimliği sisteminde sıkıtı yaşayabilirler”diye konuştu.
Sağlık Müdürü Ali Taşçı son olarak aile hekimi ile sözleşme yapmayan ebe, hemşire ve sağlık memurlarının kadro durumlarına göre toplum sağlığı merkezleri, AÇSAP Merkezi, devlet hastaneler ve Ağız Düş Sağlığı Merkezi’nde görevlendirileceğini de sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 12:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?