Uşak Barosu'nun iki gün devam edecek olan 52. olağan genel kurulu başladı.
Atatürk Kültür Merkezi'nde sabah saatlerinde başlayan genel kurulun açılışında konuşan Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, yargıyı toplumda hak ettiği yere getirmek için çalıştıklarını belirterek kurumsal yapının önemine değindi.
İki gün devam edecek genel kurulun açılış toplantısına Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Erdoğmuş, Uşak Baro Başkanı Kazım Kargı ve avukatlar katıldı. Divanın oluşturulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile saygı duruşunun ardından genel kurulda faaliyet raporları okundu. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Kazım Kargı görevde oldukları iki yıl içerisinde hayata geçiremedikleri projelerin sorumlusunun kendisi olduğunu söyledi. Yönetim kurulunun iki yıl süreyle uyum içerisinde çalıştığını söyleyen Kargı, “Baromuzun en büyük sıkıntısı kendimize ait bir binamızın olmamasıdır. Sorunları çözmek için iki yıl süreyle uğraş verdik. Bazılarını başardık bazılarını ise başaramadık. Bina konusundaki çalışmalarımızdan sonuç alamadık. İki yıl içerisinde çeşitli seminerler ve faaliyetler gerçekleştirdik. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Yargıtay üyelerini en kritik dönemde ilimizde ağırladık. Barolar Birliği'nde Uşak Barosu'nu en üst düzeyde temsil ettik. Yeni dönemde aday değilim. Sizlerden birbirinizin hakkına saygı göstermenizi istiyorum. Yönetimleri yalnız bırakmayın. Başaramadığımız tüm işlerin sorumlusu benim benim başarısızlığımdır” dedi.
Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu ise genel kurulda yaptığı konuşmada iddia, savunma ve karardan oluşan yargı sisteminin toplumda hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını kaydetti. Başsavcı Çobanoğlu 2009 yılında temeli atılması planlanan yeni adalet sarayı içerisinde baroya yakışır bir yer ayıracaklarını ancak Uşak Barosu'nun sosyal aktiviteler için acil bir binaya ihtiyacı olduğunu söyledi ve baronun kurumsallaşmasını katkı sağlamak amacıyla bir adet araç tahsis edilmesini istedi.
Göreve geldiği iki yıldan bu yana yargının kurumsallaşması için çaba harcadıklarını ifade eden Çobanoğlu bu noktada Adalet Komisyonu ile Baro'dan ciddi destek gördüklerini söyledi. Yargının saygınlığı konusunda baroların önemli fonksiyınları olduğunu belirten Çobanoğlu, “Yargı toplumda hak ettiği ve anayasanın ön gördüğü noktaya getirmek için yaptığımız çalışmalar Adalet Komisyonumuz ve Baromuz tarafından destekleniyor. Yargının saygınlığı için baronun fonksiyonun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki dönemde öncelikli hedefimiz yargıda kurumsallaşmayı sağlamak olmalıdır. 52 yıldır faaliyet gösteren baronun hem mesleki hem ülke sorunları ve yerel konularda lokomotif sivil toplum örgütü olmasını arzu ediyoruz. Barolar aynı zamanda bizimde meslek odalarımızdır. Bizler yaptığımız görev itibariyle yorum yapamıyoruz. Bu yorumu barolar bizim adımıza yapıyor. Barolardaki komisyonların aktif hale gelmesini istiyoruz. Özel günlerde de 210 üyesi olan barodan daha fazla katılım bekliyorum. Beş Nisan'ı kutlarken dosta düşmana karşı bir güç gösterilsin. Çünkü günümüzde ne kadar güçlüyseniz sesiniz o kadar dinleniyor”diye konuştu.
Konuşmaların ardından Baro Başkanı Kazım Kargı, Burhan Çocanoğlu ile Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Erdoğmuş'a katkılarından dolayı plaket verdi.