2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak Belediyesi atık pilleri toplayacak

Çevreye duyarlılığını evsel atık su arıtma tesisini bir yıl gibi kısa bir sürede yaparak, katı atık düzenli depolama tesisi konusunda önemli çalışmaları başlatarak gösteren Uşak Belediyesi bir ilke daha imza attı. 

Uşak Belediyesi, çevre ve insan sağlığı açısından tehlikeli olan atık pillerin atık pil kutularında ayrı olarak toplanması ile ilgili olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile protokol imzaladı. Belediye Başkanı Mesut Apaydın, konu hakkında yaptığı açıklamada "İçinde civa, kurşun, nikel gibi ağır metaller bulunan hem çevre hem de insan sağlığı açısından zehirli maddeler barındıran kullanılmış atık pillerin çöpe atılması çevre kirliliğine yol açmakta ve insan sağlığına büyük zarar vermektedir. Bu zararı en aza indirmek, ortadan kaldırmak amacıyla TAP'la (Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği) yapmış olduğumuz protokol gereği TAP'tan elli adet atık pil toplama kutusu temin edildi. Şehir merkezinde ve pil kullanım oranı yüksek olan fotoğrafçı, saat tamircisi ve satıcılarına bırakılan pil toplama kutularında biriken piller belediyemizce belirlenen periyotlarla toplanacak ve TAP'a gönderilecektir." dedi. 

Başkan Apaydın, yapılan bu çalışma ile çevreye verilen zararların minimuma indirilmesi ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakması konusunda ciddi bir adım atıldığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 11:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?