3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Uşak Belediyesi haşere ile mücadele başlattı

Uşak Belediyesi Veteriner Hekimliği ekipleri sinek, sivrisinek ve haşere mücadelesi başlattı.

Uşak Belediyesi Veteriner hekimi Birhan Öztürk yaptığı açıklamada sinek, sivrisinek ve haşere mücadelesinin halk sağlığına yönelik hizmetler çerçevesinde aralıksız devam edeceğini söyledi.

Uşak Belediyesi Veteriner Hekimliği olarak halk sağlığı üzerine hizmet vermekte olduklarını belirten Veteriner Birhan Öztürk , "Yaşadığımız sıcak yaz günlerinde sinek sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama mücadele yapıyoruz. Bir adet ilaçlama aracımız bulunmaktadır. Bu araç ile 19 mahallemizde ilaçlama yapıyoruz. Önceki yıllarda dumanlama yöntemi ile ilaçlama yapıyorduk. Bu yöntem o kadar etkili değildi. Ayrıca sağlıklıda değildi. Şu anki uyguladığımız sistem daha fazla etkili ama insanlara zararı daha azdır. Halkımızı dumanla yapılan ilaçlama yanıltmasın asıl etkili olan ilaçlama bu şekilde olan uygulamadır" dedi.

Sokak ilaçlamalarının yanı sıra vatandaşlardan gelen talepleri de yerine getirdiklerini ifade eden Öztürk, "Rezüdüer ilaçlama dediğimiz bir uygulamada yapıyoruz. Apartmanlarda daire, depo gibi kapalı alanlarda vatandaşların talebi üzerine ilaçlama çalışması gerçekleştiriyoruz. İlaçlama çalışmalarımızın dışında en büyük yapılan çalışma başıboş hayvanların meskun mahallerden uzaklaştırılmasıdır. Ayrıca evcil hayvan besleyen vatandaşlarımıza da yardımcı oluyoruz. Bunun dışında kış aylarında balık pazarında kontrollerimiz ve market, kasap ve şarküterilerde zabıta ekipleri birlikte denetleme çalışması yapmaktayız" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 12:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aytekin IP: 84.60.45.xxx Tarih : 26.08.2007 22:15:21
herseyin hayirlisi olur insallah bu habere cok sevindim herseyle mucadele etmek lazim