2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak beyaz bayrak şampiyonu

UŞAK’TA 45 OKUL 2009 YILINDA BEYAZ BAYRAK ALDI

Uşak’ta 2009 yılında beyaz bayrak almaya hak kazan 45 okul düzenlenen törenle beyaz bayrak sertifikası aldı. Vali Özdemir Çakacak Uşak’ın bu projede Türkiye birincisi olduğunu ifade ederek elde edilen bu başarıyla gurur duyduklarını söyledi.

2006-2007 yılında Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beyaz Bayrak projesi kapsamında Uşak’ta toplam 95 okul beyaz bayraklı oldu. Türkiye genelinde yüzde 41.6’lık bir oranla beyaz bayraklı okullar sıralamasına orantısal anlamda birinci olan Uşak önümüzdeki yıllarda da bu başarısını sürdürmeyi amaçlıyor. Kız Meslek Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende 45 okul müdürüne sertifikalarını Vali Özdemir Çakacak verdi. Törene Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, İl Sağlık Müdür Vekili Nilüfer Kaya ve okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzün, 2006 yılında başlayan projede önemli bir başarı yakaladıklarını ifade ederek 2007 yılında 7 okulun, 2008 yılında 43 okulun ve 2009 yılında da 45 okulun beyaz bayrak aldığını ifade etti. Türkiye genelinde oran olarak birinci sırada yer aldıklarını ifade ederek beyaz bayrak alan okul oranının yüzde 41.6’ya yükseldiğini söyledi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise konuşmasında projedeki amacın öğrencilere kaliteli bir eğim ve temiz ve sağlıklı bir ortam oluşturmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi;”Beyaz Bayrak Projesi toplum sağlığına ve çevre temizliğine önemli bir katkı sunuyor. Projede orantısal olarak Türkiye birincisi olmamız göğsümüzü kabarttı ve bizi memnun etti. Hükümetimiz tarafından başlatılan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında da biz bu yıl yaklaşık 200 kişiyi okullarımızın temizliği için istihdam ettik. Beyaz Bayrak Projesi bu istihdamdan önce başladı ve bu 95 okulumuz bu arkadaşlar istihdam edilmeden bayrak almaya hak kazandı. Önümüzdeki yıl bu projedeki başarımız artarak devam etmelidir. Çünkü 200 vatandaşımızı okullarımızın temizliği için istihdam ettik. Başarı çıtasını ve kriterleri bu nedenle korumak zorundayız. Beyaz Bayraklı okul sayımız gelecek yıl 95 olarak kalırsa başarılı olmuş sayılmayız. Bu nedenle hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirecek. Ben projede emeği geçen herkese ve beyaz bayrak alan okullarımızı müdürlerine teşekkür ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Özdemir Çakacak, okul müdürlerine sertifikalarını vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

UŞAK’TA 45 OKUL 2009 YILINDA BEYAZ BAYRAK ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 15:58:05
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 16:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?