2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Uşak Evleri' projesine destek

Uşak SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Ankara karayolu üzerinde kentin marka ürünlerinin pazarlanabileceği bir alış veriş merkezi inşa edilmesi projesine destek verdiklerini söyledi.

SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu, düzenlediği basın toplantısında küresel ekonomik krizin Uşak’ı da olumsuz etkilediğini ifade ederek ortak akıl üreterek birlik ve beraberlik içerisinde krizi fırsata çevirebileceklerini dile getirdi. Şeker Fabrikası yakınlarında “ Uşak Evleri” adı altında bir ticaret merkezi inşa edilmesi ile ilgili projeye destek vereceklerini belirten Azmi Yılancıoğlu, “ Bu bölgede haşhaş, deri, kilim, halı ve battaniye gibi marka ürünlerimizin pazarlamasını yapabiliz”dedi.

Uşak Havaalanı ile Şeker Fabrikası’nın bunduğu alanda hayata geçirilmesi planlanan projenin kentin tanıtımına da katkı sunacağını belirten Yılancıoğlu, “ Dünyadaki ekonomik kriz maalesef ülkemizi de etkiledi. Ülkemizi etkileyen kriz, içinde yaşadığımız kentimizi de etkilemektedir. Bizim ortak akıl üreterek birlik ve beraberlik içerisinde bu krizi nasıl fırsata çevirebiliriz düşünmemiz gerekiyor. Sanayicimiz esnafımız ürettiği malları nasıl pazarlayabilir, bununla ilgili çalışmalarımız vardı. Ege yi Marmara’ya bağlayan yol, tüm deniz kenarındaki trafik, Denizli Afyon üzerinden dolaşmayıp Uşak üzerinden geçiyor. Bu yolun üzerinde alış veriş merkezlerinin yapılmasını istiyoruz. Şeker fabrikasıyla havaalanı arasında komşu ilçelerimizin yaptığı gibi bizde “Uşak Evleri” inşa edebiliriz. Burada ilimizde üretilen battaniye, deri haşhaş ,tarhana ve kadınlarımızın el işi, göz nuru ürünleri sergileyip pazarlayabiliriz. Bu ekonomik krizde biran önce faaliyete geçerek elimizi çabuk tutmalıyız”dedi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas’ın da bölgede böyle bir projeyi destekleyeceğini ifade eden Azmi Yılancıoğlu, “ Sayın valimiz Uşak için bir Uşak’lıdan daha fazla hizmet vermeye çabalıyor. Biz SMMMO olarak sayın valimize yardımcı olacağız. Sayın valim bu konuda daha büyük bir proje düşünüyor. Bizde bu konuda gereken yardımı göstereceğiz. Vali Kavas, bizim Şeker Fabrikasıyla havaalanı arasındaki istediğimiz projenin daha kapsamlısını büyük bir çarşı niteliğinde inşa edilmesini düşünüyor. Hep birlikte el ele verip elimizi de çabuk tutarak bu projeyi hayata geçirmeliyiz. Böylece ilimizden geçen günlük 15 bin aracın bu merkeze uğramasını insanların ihtiyaçlarını karşılayarak ürünlerimizi satın almasını sağlarız. Kent ekonomisine ve tanıtıma büyük katkı sağlayacak projeyi sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve belediyenin de destek vermesini istiyoruz”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 14:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?