2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak hak ettiği yatırımları alamıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, yaptığı yazılı açıklamada Uşak’ın hak ettiği devlet yatırımlarını alamadığını iddia ederek hükümeti eleştirdi.

Sanayi kenti olan Uşak’ın 2007 yılı içerisinde kişi başına ödenen vergi miktarına göre 25. sırada yer aldığını belirten Osman Coşkunoğlu, “Uşak devlete vergisini ödüyor ama karşılığını alamıyor”dedi.

Hükümetin illere kaynak aktarılması noktasında adaletsiz davrandığını da iddia eden CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, “ 2007 yılı verilerine göre ilimiz 81 il içerisinde vergi ödemede 25. sırada yer alıyor. Kişi başına düşen vergi miktarına göre belirlenen bu sıralamada Uşak’ın üst sıralarda yer alması hepimizi sevindiriyor. Ancak hükümet tarafından illere gönderilen kişi başına kamu yatırımları sıralamasında 73. sırada yer alıyoruz.

2007 verilerine göre bu sıralamada yer aldık. 2008 yılında da kamu yatırımları noktasında sıralamamızda pek değişme yaşanmadı. Yıllardır kamu yatırımlarından yararlanamayan ilimizin bu makus talihi bir türlü değişmiyor. Hükümetin bu noktada daha adil bir tutum sergilemesini bekliyoruz. Vergi ödemede 25. sırada yer alan ilimizin kamu yatırımlarında 73. sırada yer alması bizleri üzüyor. Uşaklılar olarak daha fazla yatırıma hak ettiğimizi düşünüyoruz. Kısaca Uşak vergisini ödüyor ama karşılığını alamıyor”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 13:51:29
Güncelleme :26 Şubat 2009 Perşembe 14:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?