2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak Havaalanı yeniden açılıyor

UŞAK HAVAALANI ARALIK AYINDA UÇUŞLARA YENİDEN AÇILIYOR

Uşak Valisi Özdemir Çakacak Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin, Nuri Uslu ve Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Hazim Sesli ile birlikte Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu başkan Vekili Hamdi Topçu’yu ziyaret etti. Vali Çakacak ziyaret sonrası yaklaşık 5 ay önce pist genişletme ve onarım çalışmaları nedeniyle uçuşlara kapatılan Uşak Halavalanı’nın Aralık ayında yeniden uçak seferlerine açılacağını bildirdi.

23 Temmuz 2009 tarihinde pist genişletme ve bakım onarım çalışmaları nedeniyle Uşak-İstanbul-Uşak seferlerine ara verilmişti. Türk Hava Yolları, havaalanındaki çalışmaların tamamlanmasından sonra Aralık 2009 tarihinde seferlerine yeniden başlayacak. Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Uşak Havaalanı’ndaki pist çalışmalarının Aralık ayında tamamlanacağını belirtirken, THY Yönetim Kurulu Başkanvekili ve İcra Komitesi Başkanvekili Hamdi Topçu uçak seferlerine Aralık ayından itibaren yeniden başlayacaklarını açıkladı.

Yaklaşık 5 aylık bir aradan sonra uçak seferlerinin yeniden başlayacak olması nedeni ile Türk Hava Yolları adına THY Yönetim Kurulu Başkanvekili ve İcra Komitesi Başkanvekili Hamdi Topçu’ya bir teşekkür ziyaretinde bulunan Vali Özdemir Çakacak, Uşak Milletvekilleri Nuri Uslu ve Mustafa Çetin ile Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve TÜGİK Genel Başkanı Hazim Sesli bakım onarım çalışmalarının tamamlanacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söylediler.

Uşak Havaalanı’ndaki çalışmaların tamamlanmasından sonra daha büyük uçaklar alana iniş yapabilecek ve pist ışıklandırmaları standart hale gelecek. Havaalanındaki çalışmaların tamamlanmasından sonra Uşak-İstanbul, İstanbul-Uşak seferlerinin haftada 5 güne çıkarılması planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 13:37:05
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 15:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?