2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak milletvekilleri mazbatalarını aldı

23. Dönem Uşak milletvekilleri, düzenlenen törenle Uşak İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı.


Geçici Seçim Kurulu'nun oluşturulduğu Uşak Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan törene Belediye Başkanı Mesut Apaydın, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Çetin, Nuri Uslu ve CHP Milletvekili Osman Coşkunoğlu ile partililer katıldı. İl Seçim Kurulu Başkanı Sabit Yıldız'dan mazbatalarını alan milletvekilleri, parti, rozetlerini çıkartarak el ele Uşak'a hizmet edeceklerini söyledi. Törende konuşan 23. dönem AK Parti Milletvekili ve Eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mustafa Çetin, Uşak'ta sakin ve demokrasi içerisinde bir seçim yaşandığını ifade ederek, "Seçimlerin sakin ve barış içerisinde geçmesi hepimizi sevindirdi. Uşak milletvekili olarak 5 yıl boyunca kentimizin ve halkımızın hizmetinde olacağız" dedi.
AK Parti'den 23. dönem 2. sıra adayı olan ve milletvekili seçilen Nuri Uslu ise, "Bugünden itibaren parti rozetini bir kenara bırakarak tüm hemşehrilerimize eşit mesafede olacağız. Kentin sorunlarını biliyoruz ve çözüm bulmak için çalışacağız. Geçen dönem milletvekili olan Alim Tunç ve Ahmet Çağlayan'dan devraldığımız hizmet bayrağını daha yukarıları taşımak için gayret edeceğiz. Seçimlerin demokrasi anlayışı içerisinde geçmesini sağlayan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


CHP 22. dönem Uşak Milletvekilliği yapan ve 23. dönemde de milletvekili seçilen Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu ise, Uşak'taki seçim sürecinin barış içerisinde hiçbir kırgınlığın yaşanmadan geçtiğini ifade ederek, "Bazı illerde çeşitli kırgınlıklar yaşandı. Ancak ilimizde böyle bir süreç yaşanmadan seviyeli bir kampanya dönemi geçirdik. Bu sağduyu ve anlayışı gösteren tüm adaylara ve siyasi partilere teşekkür ediyoruz. Seçim, demokrasinin bir sınavıdır. Ancak demokrasi sadece seçimden ibaret değildir. Bu
sınavı kazananlar olduğu gibi kaybedenlerde vardır. Kaybedenler üzülmemeli, kazananlar ise sevinmemelidir. Kaybedenler yaptığı hataları değerlendirip kendisini geliştirmeli kazananlar ise olgunluk ve demokrasi anlayışı ile herkesi kucaklamalıdır. Bundan sonra halkımızın da desteği ile iki AK Partili milletvekili arkadaşım ile Uşak için çalışacağız" şeklinde konuştu.
Uşak'ın üç yeni milletvekili mazbata töreninde birbirlerine tebrik ederek başarılar dilerken birlik beraberlik mesajı verdiler. AK Parti ve CHP'liler de milletvekillerinin bu davranışına alkışlayarak katkı sağladı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 02:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali boncukcu IP: 85.103.164.xxx Tarih : 7.08.2007 15:16:26
hayırlı uğurlu olsun inş vatan ve uşak için çalışırlar.