2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak ÖSS'de Türkiye 17.'si oldu

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarını değerlendirdi. İller sıralamasında ilk 17. olduklarını ifade eden Recep Düzgün, geçen yıla oranla sıralamada geriye düştüklerini ancak puan ortalamasında artış yaşadıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Uşak’ın son yıllarda ÖSS sınavlarında başarılı sonuçlar aldığını belirterek sayısal, sözel ve eşit ağırlıkta Türkiye 17. olduklarını bildirdi.

Uşak’ın ÖSS sonuçlarında son yıllarda istikrarlı bir çıkış yakaladığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Düzgün, "ÖSS sınav sonuçlarında Uşak ili geçen iki yıl öncesine kadar Türkiye sıralamasında ilk 10'un altına inmemişti. Önceki yıl büyük bir başarı göstererek ilk 10 il arasında yer aldık. Geçen yıl ise ilk 5’de yer aldık. Bu yıl sayısal, sözel ve eşit ağırlıkta Türkiye 17. olduk. Yakaladığımız başarıda öğrencilerimizin, velilerimizin ve tüm öğretmenlerimizin emeği var. Geçen yıla oranla sıralamada geri düşmemize rağmen puan ortalamasında küçük bir artış gösterdik. Bu yıl sayısalda 175.741, eşit ağırlıkta 191.203 ve sözelde 195.419 puan ortalamasını yakaladık. Son yıllarda ÖSS sonuçlarındaki başarılı grafiğimiz bu yılda devam etti. İller sıralamasında biraz geri düşsek de Ege Bölgesi'ndeki 8 il arasında Aydın ve Denizli’den sonra üçüncü olduk. Öğrencilerimizin başarılı bir sınav geçirdiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl yakaladığımız istikrarı devam ettirip başarı çıtamızı biraz daha yukarılara çekeceğimize inanıyoruz”dedi.

Bireysel başarılardan çok istatistiki başarılara önem verdiklerini de ifade eden Düzgün, " OKS sınavlarında da bu sezon başarılı bir dönem geçirdik. Geçen yıl türkçe-matematikte ilk 22 arasına girmiştik .Bu yıl ise ilk 192a girdik. ÖSS’de olduğu gibi OKS’de de başarı çizgimizi koruduk. ÖSS’ye oranla OKS’de geçen yıla oranla daha başarılı olduk”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 23:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?