4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Uşak özendirdi ve ödüllendirildi

Uşak Belediyesi’ne ’Uşak Tarihi Cumhuriyet Meydanı ve Çevresinin Geri Kazanımı’ çalışması ile Tarihi Kentler Birliği tarafından özendirme ödülü verildi. Vali Güven'de çalışmaları için Başkan Apaydın'a teşekkür etti.

Tarihi meydanın yeniden kazanılması, yanı sıra kentin çok önemli sivil mimarlık ürünlerinin korunmasına yönelik restorasyon arayışına girilmesi ve bunların bir koruma amaçlı imar planı bütünü içinde ele alınması nedeniyle bu ödüle layık görüldüklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "Yapılan çalışmalar, Uşak Valisi Ali Fuat Güven’in desteğiyle şehrimize vizyon kazandırmak amacıyla yapılmaktadır. 157 belediyenin arasında böyle bir ödül kazanmak bizim için gurur verici bir olaydır. İlerleyen günlerde bu tarihi dokularımızın tekrar kazandırılması için çeşitli çalışmalar içersine gireceğiz. Uşak ili ekonomik, tarihi ve turistik potansiyeli ile çok daha iyi seviyelerde olmalıdır. Biz belediye olarak, altyapısı bitmiş, sosyal ve kültürel donatıları tamamlanmış, tarihi dimdik ayakta, geçmişiyle barışık modern bir kent için çalışıyoruz. Ama kentimizin tanıtımı, elimizdeki değerlerin kente katkı sağlayacak hale dönüştürülmesi için de bu tür organizasyonlara katılmak, ödül almak tabi ki daha büyük bir anlam taşıyor" dedi.

Uşak’ın çok önemli ve anlamlı bir ödül aldığını ifade eden Vali Güven, yapılan çalışmalara destek veren Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın ve Mimar Vadat Özen’e teşekkürlerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 15:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?