2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak termal merkezi olacak

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan Kayaağıl köyü civarındaki sıcak su çalışmaların devam ettiğini belirterek Eylül ve Ekim aylarında kuyuların yerini tespit edeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Kayaağıl Köyü sınırlarında bulunan jeotermal sıcak su kaynaklarını değerlendireceklerini ifade etti. Proje üzerinde çalıştıklarını ve Uşak’ı termal merkez haline getireceklerini ifade eden Ali Erdoğan, “İtecik tepesinin alt kısmında yer alan Kayaağıl köyü civarında sıcak su mevcut. Bu alanla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Uşak sıcak su havzası ve termal merkezi olabilecek bir potansiyele sahip. Bu bölgedeki sıcak suyun debisi yüksek ve proje bizim en önemli çalışmalarımız arasında yer alıyor. Projeyi hayata geçirdiğimiz takdirde hem termal merkezi olacağız hem de bölgede seracılık imkanı doğacak”dedi.

Kayaağıl Köyündeki çalışmaları kısa sürede tamamlayıp projeyi hayata geçirmek istediklerini de anlatan Ali Erdoğan, “Eylül ve Ekim aylarında jeofizik, ve jeoloji mühendisleri bölgede tarama yapacak. Eylül ve Ekim aylarında kuyuların nerelerde kurulacağını tespit edeceğiz. Ardından elde ettiğimiz sonuçları değerlendirip neler yapabileceğimizi göreceğiz. Projenin Uşak’ı turizm ve termal alanda kalkındıracağını düşünüyoruz”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 14:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?