2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak termal turizmin yıldızı olacak

Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, daha önce termal turizm alanı ilan edilen Hamam Boğazı bölgesinin turizme açılması için altyapı çalışmalarının tamamlanmadığını söyledi. Arıtürk, bölgedeki turizm alanının geçen yıl bakanlık tarafından genişletildiğini belirterek boşa akan sıcak suyun kurulacak tesislerle turizme kazandırılacağını ifade etti.

Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Arıtürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal turizm alanı ilan edilen ve Frigya bölgesi içindeki Uşak'ın önemli kaplıcalara sahip olduğunu belirtti. Arıtürk, bölgenin kalkınması için turizmin büyük önem taşıdığını söyleyerek, "Türkiye'de bakanlığımızın yaptığı araştırmaya göre 3 bin 600 termal bölge var. Bu termal bölgelerin en yoğun olduğu yer Frigya bölgesidir. Bilindiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal turizmi geliştirmek amacıyla bu bölgeyi termal turizm alanı ilan etmişti. Frigya bölgesi içinde Eskişehir, Ankara, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illeri bulunuyor. Bu bölgede termal turizm geliştirilip kaplıcalar değerlendirilecek. Ayrıca Kütahya'nın Altıntaş Beldesi'nde yapılacak bölgesel uluslar arası havaalanı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz bu gelişmelerden faydalanmak için Hamam Boğazı'nı turizme açacağız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçen yıl Hamam Boğazı’ndaki turizm alanını genişlettiğini ve 10 bin hektarlık bir alanın daha turizm alanı ilan edildiğini kaydeden Şerif Arıtürk, “ Hamam Boğazı’nda ilk olarak 230 hektar alan turizm alanı ilan edilmişti. Buna ilave olarak 2008 yılında Banaz’ın güneyinde yer alan 10 bin hektarlık bir alan daha turizm alanı ilan edildi. Böylece Hamam Boğazı termal bölgesinde geniş bir alan turizm bölgesi haline geldi. Ayrıca İzmir yolu üzerinde bulunan Örencik Tesislerinde 4 bin hektarlık alan bakanlığımız tarafından turizm alanı ilan edilmişti. Uşak olarak termal turizmde ciddi bir potansiyele sahibiz. Termal potansiyelimizin dışında Karun Hazineleri, Uşak Evleri, kanyonlar Sülümenli Harabeleri ve Clandras gibi kültürel varlıklara sahibiz. Bu alanları iyi değerlendirip termal ve kültür turizmini geliştirmemiz gerekiyor. İlimizde turizmi canlandırırsak kentin tanıtımına ve ekonomiye ciddi bir katkı sağlarız.”dedi.

Hamam Boğazı'nda jeolojik etüt çalışmaları ile imar planlarının hazırlandığını ifade eden Şerif Arıtürk, "Hamam Boğazı termal alanında altyapı çalışmaları tamamlandı. Öncelikle bölgenin haritalarını ihaleyle yaptık. Bunun ardından jeolojik etüt raporunu hazırladık. Mevzii imar planı ve hali hazır haritalarını çıkarttık. Bunun yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda mühendis ekip gerekli incelemesini yaparak 1/25000 ölçekli imar planını hazırladı.2009 yılında bakanlık yerli ve yabancı yatırımcılara yer tahsisi yapacak. Hamam Boğazı'nda 5 tesis kurulmasını planlıyoruz. Bu tesisler, 5 yıldızlı konaklama tesisleri olacak" dedi.

Hamam Boğazı'nda günlük 7-8 bin kişiye yetecek kadar sıcak su bulunduğunun da altını çizen Arıtürk, "Şu anda termal turizmden en iyi faydalanan bölge Afyonkarahisar. Biz Hamam Boğazı'nı turizme kazandırdığımızda Afyonkarahisar'daki tesislerden de faydalanabiliriz. Banaz Belediyesi'nin buradan çıkan sıcak suyla ilçenin ısınmasında kullanılması talebi vardır. Buradaki sıcak su ihtiyacı karşılar ve fazla gelirse Banaz'a su verebiliriz. Banaz Belediyesi jeotermal için gerekli altyapı çalışmalarını hazırlasın. Burada günlük 7-8 bin kişinin kullanabileceği kapasitede sıcak su var. Burada 4 adet sıcak su kuyusu var. 65 derece su sıcaklığı mevcut. Şuanda bu kuyuların suları boşa akıyor”şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 13:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?