3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Uşak Üniversitesi'nde değerlendirme

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, düzenlediği basın toplantısında üniversitenin acil sorunları, yapılması gerekenler ve göreve geldiği günden bugüne kadar yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Uşak Üniversitesi'ni bir bebeğe benzeten ve bu bebeğin iyi bakılması durumunda geleceğe güvenle bakacağını söyleyen Prof. Dr. Şişman, Üniversitelerin yegane temeli bilgiye bilgi katmak, bilgiyi toplumla paylaşmaktır. Dünyaya yüz kere gelsem yüz kere öğretmen olmak isterim" dedi.

18 Mayıs'ta üniversitenin ilk rektörü olarak atanan Prof. Dr. Adnan Şişman, Şelale Cafe'de basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye'de vakıf üniversiteleri dahil 115 üniversite olduğunu bu rakamın gelecek yıllarda daha da artacağına dikkat çeken Rektör Adnan Şişman, geçen yıl üniversite sınavına bir milyon 641 öğrencinin katıldığını birkaç yıla kadar sınava giren öğrenci sayısının düşeceğini dile getirdi. Bu durumun üniversiteler arası rekabeti hızlandıracağı görüşünü savunan Şişman, rekabet edebilmek ve bir adım öne geçebilmek için acele etmeleri gerektiğini ifade etti.

Üniversitenin kurulmasında Uşaklıların tek yürek olarak hareket ettiğini ve üniversitenin herkesin bir özlemi olduğunu söyleyen Adnan Şişman, "Uşak Üniversitesi uzun çabalar sonucu kuruldu. İki yıl önce kurulması gündeme gelen 15 üniversiteden en hazırlıkla 4 üniversiteden biri konumundaydı. Bu süreç tamamlandı. Rektör ataması da yapıldı. Bu yıl ilk defa öğrenci kabul ettik. Üniversitemiz henüz bir bebek. O bebeğe ne kadar iyi bakarsak geleceğe o kadar güvenli hazırlanır. Tüm Uşaklılar olarak aynı gemide yer alıyoruz. Bu üniversite bizim değil tüm Uşaklıların. Biz Uşak Üniversitesi olarak Atatürkçü bir anlayış içerisinde olacağız. Gençlerimizi de o anlayışla eğitip hayata hazırlayacağız" dedi.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ÜNİVERSİTEYE TAHSİS EDİLİYOR

Geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Belediye'ye devredilen Kültür Merkezi'nin Uşak Üniversitesi'ne tahsis edileceğini ve işlemlerin devam ettiğini açıklayan Adnan Şişman, Şehrin en güzel yerinde bulunan bu binayı çok istediklerini belirterek, "Rektörlüğe atandığım günden itibaren buranın bize tahsis edilmesi için girişimlerde bulundum. Belediye Başkanımız da bize söz verdi. Tahsis işlemleri hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde konu netlik kazanacak. Biz bu binayı Güzel Sanatlar Fakültesi ve Rektörlük binası olarak kullanacağız. Çünkü rektörlük binamız şuanda kütüphane için yaptırılan binada bulunuyor.Modern bir bina olan kütüphane binamızı asıl sahipleri olan öğrencilere devretmek istiyoruz. Kültür Merkezi'nin tamamen bitirilmesi için yaklaşık 3,5 milyon YTL bir bütçe gerekiyor. Bize tahsis edilmesi halinde bunu hemen tamamlayacağız" diye konuştu.

REKTÖR SEÇİLMESEYDİM İZMİR'E GİDECEKTİM

YÖK tarafından rektör olarak atanmasını büyük sevinçle karşıladığını ve çetin bir yarış olduğunu söyleyen Adnan Şişman, "Ben bu üniversitenin tarihi gibiyim. Kendim de tarihçiyim. Yıllardır burada hizmet veriyorum. Her türlü zorluğu ve sıkıntıyı yaşamış biriyim. Üniversitenin bugünlere gelmesinde ciddi emekler harcadım. Yıllarca göçmen kuşlar gibi oradan buraya taşındık durduk. Bina sıkıntısı başta olmak üzere çok büyük sıkıntılar çekildi. Bir dönem Eğitim Fakültesi'ne bina bulamadığımız için fakülte az kalsın Afyonkarahisar'a taşınacaktı. Zaten bizde o dönemlerde Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne bağlıydık. Uşak Üniversitesi'nin yaşayan bir tarihi olarak YÖK tarafından rektör olarak atanmasaydım burası benim için bitmişti. Yerimi de hazırlamıştım ve İzmir'e gidecektim" dedi.
Göreve geldiği 18 Mayıs'tan bu yana yaptıkları çalışmaları da bir slaytla anlatan Prof. Dr. Adnan Şişman, "Az zamanda çok işler başardık. Gece gündüz çalışıp yeni bölümler açtık. Personel sıkıntısı ve alt yapı sıkıntılarını aşmak için de çalışmaya devam edeceğiz. Bu güne kadar; Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Dericilik Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Tekstil Mühendisi Yüksek Lisansı, AB Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sınıf Öğretmenliği İletme İktisat, Coğrafya ve Tarih Bölümlerinde Yüksek Lisans, Banaz MYO Seramik Bölümü, Eşme MYO Bankacılık ve Sigortacılık Büro Yönetimi ve Sekreterlik Şarap Üretimi ve Sağlık Programları, Uşak MYO Dericilik Programı, Sivaslı MYO Organik Tarım ve Hayvancılık, Pazarlama, Fidecilik Programları, Okul Müdürleri Yüksek Lisans Programı gibi bölümleri açtık. Senatomuz bu bölümleri açtırabilmek ve hazırlığını yapmak için gece gündüz çalıştı. Ben arkadaşlarıma yaz aylarında bile izin kullandırmadım. Yeni kurulan üniversiteler arasında bizim gibi çalışan yeni bölümler oluşturan bir başka üniversitenin olduğunu zannetmiyorum. Biz bu çalışmaları kendimiz için değil Uşak için üniversitemiz için yapıyoruz. Çünkü bir gün biz buradan ayrılacağız ama yaptıklarımız bu kente ve insanlığa hizmet etmeye ebediyen devam edecek" diye konuştu.

ÖNCE DERSLİKLER SONRA REKTÖRLÜK BİNASI

Uşak Üniversitesi'nin merkez Kampus alanının doğayla iç içe güzel bir yerde bulunduğunu acil çözümlenmesi gereken sorunlarında tespit edildiğini de sözlerine ekleyen Rektör Adnan Şişman, "Üniversitede en son rektörlük binasını yapacağım. Biz kendi binamızı yapıncaya kadar nereyi boş bulursak orayı rektörlük olarak kullanacağız. Çünkü öncelikle öğrencilerimizin mekanları,, dersliklerini düşünüyoruz. Merkez kampus alanımız 617 bin metrekarelik bir alana sahipti. Ankara'ya giderek uzun uğraşlar verdik ve alanımızı bir milyon 267 bin metrekareye çıkarttık. Bu da bize 7 milyon YTL ek bütçe olarak yansıdı. 2008 yılında bu parayla 4 anfi, derslik, laboratuar, spor tesisleri, Karahallı MYO binası ve bazı küçük çaplı eksiklerimizi tamiratlarımızı tamamlayacağız. Bunun dışında Hayırsever İşadamı Halil Kaya Gedik iki katlı öğrenci yemekhanemizi yaptırıyor. Yeni derslik yapımlarında bir standart belirledik. Buna göre dersliklerimiz 2 bin 174 metrekare toplam alan üzerine bodrum, zemin artı 2 katlı 24 derslikli olacak. Bu tip bir dersliğin maliyeti ise bize 2 milyon YTL olacak. En kısa zamanda çağdaş modern prestijli dersliklerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Çünkü prestijli binalarda okuyan, öğrencilerin kendine güveni artacak ve ileride milletine devletine daha iyi hizmetler sunacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 16:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?