3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Uşak Üniversitesi'nde ilk ders heyecanı

Uşak üniversitesi 2007-2008 eğitim öğretim akademik yılı açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. 

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Özköse, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ruhi Candan, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, İl Emniyet Müdürü, Cafer Şahin, daire müdürleri ve öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman açılışta yaptığı konuşmada,göreve geldiği günden bu yana yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi vererek “Göreve geldiğimiz 18 Mayıs 2007 tarihinden bu yana geçen dört aylık süre içersinde birçok projeye ve başarıya imza attık. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın onayı ile Avrupa Birliği Eğitim Araştırma ve Uygulama merkezi açılmıştır.

Üniversitemiz bünyesinde Güzel Sanatlar Fakültesi kurulması Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nca uygun bulunmuş ve Yüksek öğretim kurulu tarafından 27 Haziran 2007 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı’na arz edilmiştir. Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde “Eğitim Yönetimi”, “Sınıf Öğretmenliği”, “İşletme”, “İktisat” ve “Coğrafya yüksek lisans programlarının açılması kabul edilmiş ve bu öğretim yılında öğrenci alınmıştır. Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Tekstil Mühendisliği” yüksek lisans programının açılması kabul edilmiştir. Rektörlüğe bağlı Beden Eğitimi ve Spor bölümü açılmıştır. Meslek yüksek okulları bünyesinde yeni bölümler açılmıştır” dedi. 

Uşak Üniversitesi’nin 1992 yılında kurulan Afyon Kocatepe Üniversitesine bağlı olarak eğitime başladığını söyleyen Adnan Şişman,” İlimizde Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu açılmıştır. 1993-1994 öğretim yılında Banaz, Eşme, Karahallı , Ulubey Meslek Yüksekokulları ve 1997-1998’de de Sivaslı Meslek Yüksekokulu faaliyete geçmiştir. 2000-2001 öğretim yılında Fen Edebiyat Fakültesi, 2001-2002 öğretim yılında da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi açılmıştır. Bu fakülte ve meslek yüksekokulları hala eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Üniversitemizde 4 fakülte, 1 s ağlık yüksek okulu ve 6 meslek yüksek okulu bulunmaktadır. 2007-2008 öğretim yılında bu okullardaki toplam öğrenci sayımız 8 bin 268 olacaktır. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden ayrıldığımızda 136 akademik personelimiz 73 idari personelimiz mevcuttu. Bugün Uşak Üniversitesi birimlerinde 5 profesör, 1 doçent, 54 yardımcı doçent, 53 öğretim görevlisi, 20 araştırma görevlisi, 2 uzman olmak üzere toplam 146 akademik personel 144 idari personel bulunmaktadır. Tahsis edilen kadrolara atama yapıldığı taktirde 2007 yılı sonuna kadar personel sayısı bakımından büyük bir atılım gerçekleştirilecek olup, akademik kadrolarda yüzde 51, idari kadrolarda ise yüze 230 luk bir artış sağlanmış olacaktır” diye konuştu. 

2007-2008 akademik yılın açılışına tanıklık etmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Uşak Valisi Kayhan Kavas ise, “ Bu güzel günün heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Aradan yıllar geçtiğinde belki de 24 Eylül 2050 yılına gelindiğinde belki ilk akademik yılının açılışına katılan bizlerden bahsedeceklerdir. Üniversiteler kentin motorudur. Uşak içinde Uşak Üniversitesi öyle olacaktır. Üniversitemizin ilk yılı sıkıntılı olacaktır. Bu nedenle tüm Uşak halkının desteğine ihtiyacımız vardır. Üniversitemizin gelişme sürecinin daha hızlı ilerlemesi süreci bizlerin elindedir. 

Ramazan Bayramı’ndan sonra Uşaklılar ile bir toplantı yapıp neler yapabileceğimiz konusunda fikir alış verişinde bulunmak istiyorum. Bu toplantıda ayrıca üniversitemize destek çıkılmasını isteyeceğim. Üniversitemiz büyüdükçe Uşak’ta büyüyecektir. Bende Uşak Valisi olarak önceliklerim arasına Uşak Üniversitesini koyacağım” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından ilk dersi Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Nesrin Özsoy, verdi. Tören daha sonra Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin klasik müzik dinletisi ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 23:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?