2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak'a yeni başsavcı

HSYK'nın, Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları hakkındaki kararnamesi ile Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu atandı.

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun dün akşam saatlerinde açıkladığı kararname ile yaklaşık 3 yıldır Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Burhan Çobanoğlu, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. Burhan Çobanoğlu’nun yerine Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu atandı. Kararname ile yarıca Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bahadır Sakaoğlu da Uşak Cumhuriyet Savcısı olarak atandı.

BAŞSAVCI KARABEYOĞLU’NUN ÖZGEÇMİŞİ
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Hamdi Ünal Karabeyoğlu, 1955 yılında Gümüşhane’de doğdu. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1981 yılında Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başlayan Karabeyoğlu, sırasıyla Mardin Kızıltepe, Sinop Gerze, Sürmene, Ünye ve Manisa Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. Daha sonra Bolu Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Hamdi Ünal Karabeyoğlu 2004 yılından bu yana da Yalova Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyordu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 14:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?