7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Uşak’ın ilk kadın milletvekili

UŞAK’IN İLK KADIN MİLLETVEKİLİ MAZBATASINI ALDI

Uşak’ta 12 Haziran seçimlerinin ardından milletvekili olmaya hak kazanan CHP adayı Dilek Akagün Yılmaz, mazbatasını aldı. Uşak’ın ilk kadın milletvekili olan Dilek Yılmaz, mazbatasını alır almaz birlik mesajı verdi, ilin sorunlarını meclise taşıyacağını söyledi.

CHP adayı Dilek Akagün Yılmaz, partisinin yöneticileriyle birlikte öğle saatlerinde İl Seçim Kurulu’na gelerek düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra partililere ve İl Seçim Kurulu çalışanlarına baklava ikram eden Yılmaz, “Çağdaş, demokratik bir Türkiye için elimden gelen mücadeleyi göstereceğim. Uşak’ın sorunlarını meclise taşıyıp çözüm arayacağım” dedi.

12 Haziran seçimlerinin Uşak’ta demokratik olgunluk içerisinde tamamlandığını kaydeden Dilek Akagün Yılmaz, “Seçimlerde partimize oy veren vermeyen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Yorucu bir kampanyanın ardından milletvekili seçildik. Uşak’ın ilk kadın milletvekili olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. İlimizin sorunlarını Ankara’ya taşıyarak çözüm arayacağım. İlimizin ve ülkemizin çağdaş, demokratik bir yapıya kavuşması için mücadele edeceğim. Bugüne kadar avukat olarak müvekkillerimin hakkını savunuyordum. Bundan sonra milletimin ve Uşaklı vatandaşlarımızın haklarını mecliste savunacağım. Milletvekili olarak sivil toplum örgütlerinin, yerel yöneticilerimizin ve halkımızın desteğini istiyoruz. Birlikte çalışabilirsek sorunlarımızı daha kolay çözüm bulacağımıza inanıyorum” dedi.

CHP İl Başkanı Mahmut Ünal ise mazbata töreninin ardından yaptığı açıklamada, Uşak’ta oylarını ciddi oranda artırdıklarını ifade etti. Uşak’ın ilk bayan milletvekilini çıkarmanın gururunu yaşadıklarını da anlatan Mahmut Ünal, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kentin sorunlarına duyarsız kalmayacağız. Uşak’a ilk defa bir kadın eli değecek” dedi.

UŞAK’IN İLK KADIN MİLLETVEKİLİ MAZBATASINI ALDI
UŞAK’IN İLK KADIN MİLLETVEKİLİ MAZBATASINI ALDI
UŞAK’IN İLK KADIN MİLLETVEKİLİ MAZBATASINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 16:04:02
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 18:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?