4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Uşaklı işadamı: Hazine için servetimi harcayacağım

Uşak’ın merkez Güneli Köyü yakınlarındaki Taşlık yöresinde bulunduğu iddia edilen "Osmanlı Hazinesi"ni bulmak için 5. kez ruhsat alan Uşaklı işadamı bir işadamı, Arkeoloji Müzesi yetkilileri gözetiminde kazı yaptırdı.

Uşaklı işadamı Sefa Çam, hazinenin aranması amacıyla 5. kez başlanılan çalışmalar için saati 550 milyon liraya bir derin kepçe ve kamyon kiraladı. İşadamı Sefa Çam, kazının bu kez mutlaka olumlu sonuçlanacağından emin olarak heyecanla beklemeye başlarken yaptığı açıklamada, "Burada daha önce dört kez yine izinli olarak kazı yaptırdım. Ancak o kazılarda hazinenin bulunduğu yere tepeden girmek istedik. Burada bir ’Osmanlı Hazinesi’ olduğunu açıklayamayacağım bir şekilde elime geçen ve uzman incelemesinde de hakiki olduğu belirlenen bir deri üzerine yapılmış haritadan biliyoruz. Kazının tüm giderlerini ben karşılıyorum. Bütün varlığımı da bu yolda harcayacağım. Şimdiye kadar harcadığım para 50 milyarı geçti. Ama içeriden çıkacak hazinenin değerinin ise 800 trilyonluk olduğunu biliyorum, değmez mi? Mevcut arazinin de tapusu bir Yahudi’ye ait gözüküyor. Burada yaşam olmuş ama müzeciler olmadığını iddia ediyorlar. Bu kez yaptırdığım ön çalışmada kapının 12 metre derinlikte, tepenin ön kısmındaki dere yatağı civarında olduğunu belirledik. Daha önce dokuz metreye inmiştik. Şimdi 12 metreye inip kapı bulacağım. Oradaki tünelden hazineye ulaşacağıma inanıyorum" dedi.

Kazıyı yöneten Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu konuyla ilgili olarak, "Sefa Çam bize başvurdu ve kazı için her seferinde ruhsat bedelini ödeyerek burada arama yaptı. Bu kez de aynı şekilde hareket ediyor. Kazı yapılan Güneli Köyü Taşlık yöresinde yaşam olmamış. Bize göre de kayıtlarda gözükmüyor. Zaten yaşam olduğu belirlenen SİT alanı olsa idi, define kazısı için ruhsat verilmezdi. Kazının ne kadar süreceğine dair bir şey söyleyemem. Tekrar ediyorum burası tarihi bir alan değil. Yaşam da olmamış. Bütün masrafları daha önceki kazılarda olduğu gibi Sefa Çam yapıyor. Eğer hazineyi bulursa gördünüz gibi Jandarma, müze yetkilisi ve de Milli Emlak yetkilisi var. Miktar tutanakla belirlenip, yarısı da Sefa Çam’a verilecek" diye konuştu.

MELİK EVREN-UŞAK (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2003 Çarşamba 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 19:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan ışık IP: 78.175.94.xxx Tarih : 11.11.2008 23:06:48

bu adam çok zengin olacak göreceksiniz